Pirelli wil bredere banden in 2014

Pirelli is reeds druk bezig met de banden voor volgend seizoen. Een van de dingen die het wil wijzigen is de breedte van de achterbanden.
image
2014 is een jaar waarin veel zal veranderen in de Formule 1. De reglementswijzigingen zorgen, in tegenstelling tot de voorbije seizoenen, voor heel wat wijzigingen en die zullen ook van invloed zijn op de banden.

Vooral de nieuwe motoren gingen tot dusver met de meeste aandacht lopen. Vanaf volgend seizoen krijgen we immers 1.6 liter V6-turbomotoren en die zorgen ervoor dat de teams heel andere wagens zullen moeten ontwerpen.

De nieuwe motoren zorgen er echter voor dat ook de banden anders zullen moeten zijn dan dit seizoen. Je kan niet zomaar een band onder de nieuwe F1-bolides leggen. Daarom heeft Pirelli met het oog op volgend seizoen aan de teams informatie gevraagd over de prestaties van hun wagens voor 2014.

Uit de eerste gegevens zou blijken dat de banden voor volgend seizoen breder zouden moeten zijn omdat de motoren meer van de banden vragen. Pirelli kreeg naar verluidt slechts antwoord van vijf teams. Ook zouden sommige teams die nu vooraan meestrijden niet staan te springen voor bredere banden omdat ze dan een compleet nieuwe ophanging moeten ontwerpen en vrezen competitiviteit te verliezen.

Volgens Autosport heeft de FIA zich nu gemoeid met de zaak en alle teams de opdracht gegeven om in de loop van de komende dagen de gevraagde informatie aan Pirelli te bezorgen. De FIA wil daarmee waarschijnlijk een herhaling van het fiasco in Silverstone vermijden. Pirelli wou immers al reeds langer wijzigingen aan de banden van dit seizoen doen maar het werd tegengehouden door de teams. Die raakten het immers niet eens over het wijzigen van de bandencompounds.

Wanneer Pirelli over alle nodige data beschikt kan de Italiaanse bandenleverancier beslissen wat de uiteindelijke specificaties voor de banden in 2014 zullen worden. Pirelli zou 2014 eerder conservatief benaderen omdat de teams komend seizoen reeds heel wat andere uitdagingen zullen hebben.

“We hebben reeds gezegd dat het een seizoen zal zijn waarbij we voorzichtig zullen zijn omdat de teams reeds heel wat uitdagingen hebben,” aldus Paul Hembery van Pirelli. “Het zal een jaar worden waarin ze veel moeten praten en zeggen waar ze zich bevinden. Er zal heel wat gepraat worden over de motorenleveranciers.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print