Pirelli wil dat Hamilton en Rosberg de 2017-banden testen

Pirelli is momenteel bezig met een uitgebreid testprogramma voor de 2017-banden. Daarbij doet het beroep op de teams van Mercedes, Red Bull en Ferrari. De Italiaanse bandenleverancier hoopt echter dat Mercedes ook haar rijdersduo zal laten testen.

Tot dusver werden er reeds enkele tests met de 2017-banden uitgevoerd. Daarbij worden F1-bolides van enkele jaren geleden gebruikt die enigszins aangepast zijn om onder meer de downforce-niveau’s van volgend jaar te simuleren.

Ferrari liet reeds haar racepiloten Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen testwerk verrichten. Pirelli had ook voorafgaand aan de tests duidelijk aangegeven dat het wenste dat actuele racepiloten de bandentests zouden uitvoeren. Bij Red Bull nam voormalig Toro Rosso-piloot Sebastian Buemi in augustus testwerk op zich, terwijl bij Mercedes Pascal Wehrlein enkele dagen met de 2017-banden testte.

Pirelli zou echter graag hebben dat Lewis Hamilton en Nico Rosberg met de 2017-banden zouden testen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft echter reeds laten verstaan dat dit niet gepland staat.

“Ferrari stelde haar beste rijders ter beschikking en ik hoop dat de anderen dat ook zullen doen. Het is enorm belangrijk om over de beste piloten te beschikken,” aldus Pirelli-voorzitter Marco Tronchetti Provera. “De snelheid verandert dus moeten de beste rijders testen. Zij beschikken over de nodige capaciteiten om te begrijpen waarin de banden van 2017 verschillen met die van 2016.”

Pascal Wehrlein is uiteraard wel een ‘actuele racepiloot’, aangezien hij als Mercedes-protegé momenteel voor Manor Racing rijdt. Pirelli neemt daar echter duidelijk geen genoegen mee en het wil absoluut dat Lewis Hamilton en Nico Rosberg de 2017-banden testen.

Het testprogramma van Pirelli loopt nog tot vlak na de laatste F1-race in Abu Dhabi. In principe staat er voor Mercedes enkel nog een test gepland in oktober (Barcelona) en in november (Abu Dhabi).

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print