Pirelli wil meer testmogelijkheden: “Anders geen bredere banden vanaf 2017”

Bandenleverancier Pirelli klopt nogmaals met de vuist op tafel omdat het meer testmogelijkheden in de Formule 1 wil.

Pirelli wil dat er meer testmogelijkheden zijn om haar banden te ontwikkelen. De Italiaanse bandenleverancier heeft, net als de F1-teams, tijdens de winter slechts twee tests van in totaal acht testdagen, ter voorbereiding van het F1-seizoen 2016. Bovendien vinden de wintertests pas erg laat plaats en vlak voor de start van het nieuwe seizoen, geen ideale situatie voor de teams maar nog minder voor Pirelli en haar banden.

Bij Pirelli wil men voor volgend seizoen een nieuwe extra zachte bandencompound, een zogenaamde ‘supersupersoft’. Daarvoor is er echter extra testwerk verreist. De bandenleverancier vraagt reeds langer om meer testmogelijkheden. Zo wil het bijvoorbeeld graag na afloop van het huidige seizoen extra tests in Abu Dhabi en Le Castellet maar die tests zijn nog steeds niet goedgekeurd.

Ook wat 2017 betreft verkeert Pirelli in een gelijkaardige situatie. Weinig testmogelijkheden maar de Formule 1 wil in 2017 wel nieuwe bredere banden introduceren. Het F1-seizoen 2016 eindigt echter pas erg laat op het jaar en er zijn eveneens amper testmogelijkheden.

Pirelli weet nog niet of het in 2017 nog steeds de officiële bandenleverancier van de Formule 1 zal zijn, daarvoor is het immers nog in een strijd verwikkeld met Michelin. Wel dreigt het er al wel mee dat bredere banden in 2017 niet mogelijk zullen zijn indien er geen extra testmogelijkheden worden voorzien.

“Indien we niet kunnen testen dan kunnen er ook geen bredere banden in de Formule 1 komen,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “Met de huidige testplannen kunnen we echt niet verder doen in de Formule 1.”

Een beslissing over wie de bandenleverancier wordt vanaf 2017 wordt verwacht tegen eind oktober.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}