Plannen voor Deens F1-race van de baan

De Deense regering is op korte termijn niet van plan om de organisatie van een F1-race in Denemarken te steunen.


Even zag het er enkele jaren geleden naar uit dat de Deense hoofdstad Kopenhagen in de toekomst een F1-race zou organiseren. Het stratencircuit was reeds ontworpen en goedgekeurd door de FIA maar vervolgens werd het stil rond het project omdat er geen steun leek te zijn om het te verwezenlijken.

Minister Helge Sander werkte vervolgens aan een project dat eventueel buiten Kopenhagen kon plaatsvinden. Daarbij werd onder andere gedacht aan Aalborg en Roskilde. Verschillende investeerders steunden het idee van een eventuele F1-race maar ook de overheid zou over de brug moeten komen.

Premier Mette Frederiksen stuurde het F1-project vervolgens door naar zakenminister Simon Kollerup die vervolgens deze week zijn reactie uitte op het project van minister Helge Sander.

Sander kreeg de kans zelfs niet om zijn project te presenteren maar moest het stellen met een schriftelijke reactie waarin gezegd wordt dat het project momenteel geen prioriteit is voor de overheid. Kollerup liet tevens verstaan dat de F1 momenteel ‘groener’ wil worden maar dat er op korte termijn geen steun is voor het project.

De Deens F1-piloot Kevin Magnussen zal het dus ook in de toekomst zonder thuisrace moeten stellen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen