Platform voor cryptomunten gaat F1-sprintraces sponsoren

crypto.com
crypto.com

De Formule 1 heeft aangekondigd dat ‘crypto.com’, een platform voor cryptomunten, de zogenaamde sprintraces zal sponsoren.

Volgende maand krijgen we tijdens het raceweekend in Groot-Brittannië voor de eerste keer een zogenaamde sprintrace. Die sprintraces zorgen uiteraard voor extra kosten op het vlak van organisatie en ook voor de teams. De Formule 1 heeft met ‘crypto.com’ echter een nieuwe sponsor aangetrokken.

Naast de sprintraces zal er ook tijdens de rest van de races van het seizoen reclame van ‘crypto.com’ te zien zijn langs de circuits. Het wordt ook de officiële ‘cryptocurrency sponsor’ en NFT (non-fungible token) partner.

De Formule 1 wil de voorbije jaren steeds ‘groener’ worden en haar ecologische voetafdruk verkleinen. Het ‘delven’ van cryptomunten is de voorbije maanden fel ter discussie komen te staan omwille van de grote ecologische voetafdruk door de grote vraag naar energie ervoor.

De Formule 1 wil koolstofneutraal zijn tegen 2030, Crypto laat dan weer verstaan dat het tegen 2023 ‘koolstof-negatief’ wil zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed