“Podiumplaatsen zijn dit seizoen echt onmogelijk”

McLaren bracht naar de GP van België een groot pakket aan updates mee en die moesten ervoor zorgen dat het team een grote sprong voorwaarts zou zetten. Stiekem werd er zelfs gehoopt dat ze ervoor zouden gaan zorgen dat McLaren om podiumplaatsen zou kunnen gaan strijden, maar die hoop is ondertussen vervlogen.
image
Bij McLaren hoopten ze op een goed resultaat tijdens de GP van België omdat de wagen goed bij het circuit zou passen. Button haalde inderdaad een zesde plaats, een mooi resultaat in vergelijking met de rest van het seizoen, maar het verschil met de andere teams blijft te groot. Er wordt dan ook niet meer verwacht dat ze gedurende de rest van het seizoen aanspraak zullen maken op podiumplaatsen.

“Als je naar de laatste races zoals Boedapest en Spa kijkt dan merk je dat onze prestaties verbeterd zijn,” zei Sam Michael tijdens een teleconferentie van Vodafone. “We bevinden ons nog steeds niet waar we ons als McLaren zouden moeten bevinden maar de races daarvoor konden we helemaal niet de strijd aangaan met de topwagens.”

Volgens Sam Michael is de kloof met teams zoals Red Bull en Mercedes nog steeds veel te groot, al naderen ze wel op Lotus en Ferrari. Maar podiumplaatsne behalen tijdens de rest van het seizoen wordt dus moeilijk.

“Het zal erg moeilijk worden om een podiumplaats te behalen tussen nu en het einde van het seizoen aangezien we ons meer en meer op de wagen voor 2014 gaan concentreren,” besluit Sam Michael.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}