“Porpoising lijkt op een vliegtuig met turbulentie”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc lijkt het veelbesproken ‘porpoising’ dat je met de nieuwe generatie F1-bolides ondervindt op een vliegtuig met turbulentie.

In de jaren zeventig en tachtig was het veelbesproken ‘grond-effect’ allomtegenwoordig en met de nieuwe generatie F1-bolides worden rijders er opnieuw mee geconfronteerd. De beelden van Charles Leclerc die in zijn Ferrari F1-bolide hevig door elkaar wordt geschud door het ‘porpoising-effect’ zijn ondertussen algemeen bekend.

“Het voelt zoals turbulentie op een vliegtuig, je gaat over heel het rechte stuk op en neer met de wagen,” aldus Leclerc.

“Ik denk dat in één van de videos die de F1 online plaatste het fenomeen goed te zien is en ik kan je niet zeggen dat het goed voelt. Het maakt je een beetje ziek maar het is oké.”

“We zitten nog erg vroeg in dit project met de nieuwe wagens. Het is dan ook iets waarmee veel teams geconfronteerd worden maar in de F1-paddock hebben we de beste ingenieurs dus we zullen wel een oplossing vinden.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022