Porsche: “De Formule 1 blijft aantrekkelijk voor ons”

Porsche
Porsche

Zustermerk Audi stapt in 2026 in de Formule 1 maar sindsdien is het erg stil rond de F1-ambities van Porsche. Porsche-motorsportdirecteur Michael Dreiser laat echter verstaan dat Porsche nog steeds geïnteresseerd is in de Formule 1.

Porsche leek lange tijd aan te sturen op een samenwerking met Red Bull vanaf 2026 maar die plannen spatten plots uit elkaar. De F1-plannen van Porsche leken vervolgens ergens diep onderin een schuif te belanden maar Porsche-motorsportdirecteur Michael Dreiser beweert dat men bij Porsche toch nog steeds graag aan de F1 zou deelnemen.

“Motorsport zal altijd tot de kern van de indentiteit van ons merk behoren,” aldus Dreiser tegenover ‘Blackbook Motorsport’. “De Formule 1 blijft een interessante raceserie voor ons.”

De komende jaren focussen we ons op onze huidige raceprogramma’s met de Porsche 963 in het WEC en de IMSA, net als de Formule E met de Porsche 99X.”

“We willen voor overwinningen strijden. Dat is onze traditie en onze belangrijkste focus, we geven verder geen commentaar op de speculaties daarover.”