Positie van Pierre Gasly nu al onder druk?

Pierre Gasly beleeft een moeilijk seizoensbegin als teamgenoot van Max Verstappen. De jonge Fransman verteert de overstap van Toro Rosso naar Red Bull maar moeizaam, sommige analisten vragen zich nu al af hoeveel geduld ze nog zullen tonen bij Red Bull.


Een opgave in Australië, een achtste plaats in Bahrein en een zesde plaats in China, dat is de balans van het seizoensbegin van Pierre Gasly.

Op zich is dat niet verkeerd maar als je uitkomt voor een topteam als Red Bull Racing worden je prestaties wel eens onder het vergrootglas gelegd.

Voormalige F1-rijders Karun Chandhok en Johnny Herbert, tegenwoordig allebei aan de slag als analist bij Sky Sports, laten hun licht schijnen over de situatie van Pierre Gasly en wie hem zou kunnen vervangen.

Chandhok schuift alvast de naam van Alexander Albon naar voren, de Thaise rijder van Toro Rosso maakt een degelijke indruk en werd in China zelfs verkozen tot ‘Driver of the day.’

“Albon is een voor de hand liggende keuze,” aldus Chandhok. “Hij lijkt Daniil Kvyat op dit moment te overtreffen. Hij heeft hier wel die zware crash gemaakt maar tot nu toe heeft hij het al goed gedaan in zijn debuutseizoen en hij is heel volwassen.”

“Het is nog vroeg voor Gasly maar als we tegen de helft van het seizoen nog altijd geen verbetering zien en hij begint Max ook niet te verslaan in de kwalificaties dan zal hij onder grote druk komen te staan.”

“Tegen de tijd dat we aan de GP van Groot-Brittannië komen zal Helmut Marko wel wat nerveuzer worden.”

Johnny Herbert sluit zich aan bij zijn collega en hij stelt dat Gasly zich dringend moet herpakken want de geschiedenis heeft ons geleerd dat Red Bull niet twijfelt om een rijder aan de kant te schuiven als hij de verwachtingen niet kan inlossen, zelfs in het midden van het seizoen.

Daniil Kvyat kan er van meespreken, hij werd enkele races ver in het seizoen 2016 vervangen door … Max Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner