Première Honda RA107 in Barcelona

Honda F1 is naast BMW en Toyota het enige team dat met de twee rijders van vorig jaar aan de start van het nieuwe seizoen verschijnt. Jenson Button, Rubens Barrichello en de nieuwe RA107 moeten Honda naar de sportieve successen van 2004 leiden en naar overwinningen, zoals in Hongarije 2006.

"De RA107 is het resultaat van tien maanden ontwerpen, ontwikkelen en bouwen. Het begon al toen de RA106 zijn racedebuut maakte. De voornaamste uitdaging was voor onze ontwerpafdeling om de aerodynamische efficiëntie te verbeteren en daarbij de nieuwe veiligheidseisen niet uit het oog te verliezen. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om dit te bereiken en dat we ook nog het totale gewicht van de wagen konden reduceren", vertelt Shuhei Nakamoto, Technisch Directeur van Honda F1. Nakamoto en zijn medewerkers hebben voor de RA107 volledig nieuwe uitlaat en radioren ontworpen om de achterkant van de wagen nog meer te versmallen en zo een betere luchtstroom mogelijk te maken.

Gisteren werd de RA107 al door Rubens Barrichello en Jenson Button ingereden. Vandaag mocht Jenson Button voor het oog van de wereldpers een paar rondjes te draaien. Echter liep dat faliekant mis, want Button moest al in zijn eerste ronde met technische problemen stoppen. Niettemin begint Button vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen. "Dit jaar kunnen we hopelijk een grote stap voorwaarts zetten en onze droom, het winnen van de titel, in vervulling laten gaan. Ik voel dat we, nu HondaÂ’s tweede F1-seizoen begint, we ook een betere kans maken om dat doel te bereiken."

"We kenden een voorspoedige eerste testdag met de RA107 en de eerste indruk was goed", zei Rubens Barrichello. "Ik ben onder de indruk van hoe de wagen en het team verder geëvolueerd en de RA107 is een stap in de goede richting. De nieuwe stuurinrichting en ophanging zijn beter aan de Bridgestone-banden aangepast en geven een goede balans aan de wagen. Met het herziene tractiecontrolesysteem zouden we ook het maximum uit de banden moeten kunnen halen. Ik denk dat we een goed seizoen tegemoet gaan."

Christian Klien zal Button en Barrichello bijstaan als testrijder van het team. Klien komt van Red Bull, waar hij in september vorig jaar werd buitengegooid.