Preview: GP van China: zorgt regen voor spektakel?

Nadat Sebastian Vettel in zijn Ferrari de seizoensopener in Australië overtuigend won, kreeg elke fan hoop op een spannend seizoen. De tweede race van het seizoen wordt gehouden in China, waar het dit weekend regenachtig wordt. Op het circuit van Shanghai zal Mercedes de drang hebben om iets recht te zetten, terwijl McLaren voor een moeilijke opdracht staat.

Het is de eerste keer in drie jaar dat Mercedes niet aan de leiding staat van het kampioenschap. Het Duitse team moet de Italianen van Ferrari voor zich dulden. Wie er dit weekend de favoriet is, valt nog af te wachten. In het verleden wonnen beide teams hier al vier keer.

Sinds 2004 wordt er op het Shanghai International Circuit geracet, ook al is de race bij weinigen populair. Ondanks de wat sobere en grijze sfeer zijn de races nooit saai te noemen. Een regenbui is ook nooit ver af, wat voor een hoop extra spektakel zorgt. Herinnert u zich nog het moment waarbij Hamilton in de grindbak terecht kwam bij het inrijden van de pitstraat?

Het circuit wordt gekenmerkt door een erg lang recht stuk. Daarnaast zijn er een aantal snelle, maar ook uiterst trage bochten. Over het 5 451 meter lange circuit wordt het dus een uitdaging om de ideale afstelling te vinden. Door het lange rechte stuk is het al snel duidelijk dat McLaren dit weekend in de problemen komt. De Honda-krachtbron heeft immers een opmerkelijk lagere snelheid dan de concurrentie. Het wordt voor Vandoorne dan ook 56 ronden lang overleven op één van de langste rechte stukken van het seizoen. Zoals steeds zijn er twee DRS-zones in China: langs start en finish en het lange rechte stuk.

Vorig jaar won Nico Rosberg de GP van China met overmacht. De Rus Daniil Kvyat stond ook op het podium, nadat hij bij de start “als een gek” (reactie Vettel) beide Ferrari’s in de problemen bracht.

Verder moet er gemeld worden dat Pascal Wehrlein opnieuw niet aan de start komt voor Sauber. De Duitser heeft nog steeds last van de rug, na een crash tijdens de ‘Race of Champions’. Antonio Giovinazzi mag voor de tweede keer op rij Wehrlein vervangen. In Australië zat Giovinazzi onverwacht in de wagen. Nu de Italiaan beter voorbereid aan de start komt van de GP van China, is het uitkijken hoe hij zich verhoudt ten opzichte van zijn teamgenoot Marcus Ericsson.

Het is opmerkelijk dat het in China erg belangrijk is om vanop pole aan de race te beginnen. In dertien edities van de GP van China werden er acht vanop pole gewonnen.

Pirelli kiest in China voor de medium, zachte en superzachte banden.

Zoals reeds vermeld, worden er dit weekend buien voorspeld. Vooral op vrijdag en zondag is er het meeste kans op regen. Op zaterdag lijkt het voorlopig droog te blijven. Door het grijze weer liggen de temperaturen dan ook maar om en bij de twintig graden.

Tijdsschema GP van China (Belgische tijd):
– Vrijdag 7 april 04:00 – 05:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 7 april 08:00 – 09:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 8 april 06:00 – 07:00: Derde vrije training
– Zaterdag 8 april 09:00 – 10:00: Kwalificatie
– Zondag 9 april 08:00: Race

a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:34:”china_regen_spektakel_headline.jpg”;}
Zorgt de voorspelde regen voor spektakel tijdens de GP van China?