Preview: GP van de Verenigde Staten

Nog vier races te gaan en Nico Rosberg heeft de beste papieren om voor het eerst wereldkampioen te worden. Kan Lewis Hamilton dat voorkomen en in Amerika terugslaan?

De Grote Prijs van de Verenigde Staten van Amerika gaat voor de vijfde keer van start in Austin, Texas. Het ‘Circuit of the Americas’ is één van de vier resterende circuits waar het kampioenschap tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton beslist zal worden. Nico Rosberg heeft 33 punten voorsprong op Lewis Hamilton, maar de Brit won drie van de vier afgelopen races op het ‘Circuit of the Americas’. Spanning is dus verzekerd.

Hamilton is fan van het circuit in Amerika, maar ook de rest van de rijders heeft veel lof voor het circuit. Het circuit heeft immers veel mogelijkheden tot inhalen. De eerste bocht is zo breed dat er verschillende lijnen mogelijk zijn. Dat het een blinde bocht is geeft nog een extra dimensie aan de start van de ronde.

Er zijn twee DRS-zones op het circuit. Start en finish is de eerste zone en het lange rechte stuk achteraan het circuit is de tweede. De eerste sector doet denken aan de vorige race, de GP van Japan, door de opeenvolging van linker- en rechterbochten. De derde sector is dan weer een langzame en technische sector. Het circuit is 5 513 meter lang, waardoor er op zondag 56 ronden worden gereden.

De editie van vorig jaar zal nog lang herinnerd worden. De Grote Prijs viel letterlijk in het water. Lewis Hamilton wist Nico Rosberg te grazen te nemen bij de start en verzekerde zich van zijn derde wereldtitel.

Sinds dit seizoen hebben we een Amerikaans team op de grid. Het Haas F1-team rijdt dit weekend dus haar thuisrace. Verder is er nog een reden tot een feestje bij Haas, want Romain Grosjean rijdt dit weekend zijn honderdste Grote Prijs. Hopelijk lukt het hen om te stunten voor eigen publiek.

Pirelli neemt de medium, zachte en superzachte banden mee naar Amerika.

Wat het weer betreft wordt dit weekend volledig anders dan vorig jaar. Dit weekend wordt het zonnig en warm in Austin. Op zondag is de kans op bewolking het grootst, maar is het ook het warmst met 29 graden. De kans op neerslag is niet groter dan 10 procent.

Tijdsschema GP van Amerika (Belgische tijd):
– Vrijdag 21 oktober 17:00 – 18:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 21 oktober 21:00 – 22:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 22 oktober 17:00 – 18:00: Derde vrije training
– Zaterdag 22 oktober 20:00 – 21:00: Kwalificatie
– Zondag 23 oktober 21:00: Race

a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:29:”gridgirl_amerika_headline.jpg”;}
Nog vier races te gaan en Nico Rosberg heeft de beste papieren om voor het eerst wereldkampioen te worden. Kan Lewis Hamilton dat voorkomen en in Amerika terugslaan?

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022