Preview: GP van Duitsland

Na de GP van Hongarije van vorig weekend wordt de laatste race voor de zomerpauze dit weekend gereden: de GP van Duitsland.

Het is al van 2014 geleden dat we nog eens een GP van Duitsland zullen meemaken. De GP van Duitsland wordt opnieuw afgewerkt op de Hockenheimring. Het circuit in Baden-Württemberg is een heel ander circuit dan vorige race in Hongarije. Het heeft kenmerken van de Red Bull Ring, want de Hockenheimring wordt ook beschouwd als een zogenaamd ‘power’ circuit. De eerste helft van het circuit kent namelijk een aantal lange rechte stukken. Door de lange rechte stukken spelen de remmen een belangrijke rol. Herinnert u zich nog de crash van Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor de GP van Duitsland 2014 na een probleem met de remmen?

Het circuit is 4 574 meter lang en kent 16 bochten waarvan de meeste met medium of hoge snelheid worden genomen. Op zondag worden er 67 ronden afgelegd. Opnieuw kent het circuit twee DRS-zones op de twee lange rechte stukken. De belangrijkste bocht van het circuit, bocht 6, is de hairpin die volgt na het lange rechte stuk. De rijders komen er aan met 330 km/u en moeten terug naar 75 km/u. Deze bocht wordt beschouwd als de beste mogelijkheid tot inhalen.

De andere helft van het circuit, de tragere stadium sectie, zorgt dan weer voor een moeilijke keuze bij het afstellen van de wagen. Op de snelle stukken is er immers weinig weerstand vereist, terwijl er op de trage stukken veel downforce nodig is.

Voor het eerst dit seizoen komt Lewis Hamilton als kampioenschapsleider naar een Grote Prijs en laat dat nu net in het thuisland zijn van Nico Rosberg. Voor eigen publiek zal Rosberg er alles aan doen om de leiding in het kampioenschap opnieuw over te nemen. Verder is het uitkijken naar de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap bij de constructeurs. Ferrari heeft één punt meer dan Red Bull en in Hongarije zagen we een spannende strijd tussen beide teams. Hopelijk krijgen we dezelfde strijd te zien op de Hockenheimring.

Net zoals in Hongarije kiest Pirelli voor de medium, soft en supersoft banden voor dit weekend.

Het wordt nog afwachten als het gaat regenen in Hockenheim. Elke dag is er wel kans op een bui. De temperaturen klimmen op tot 28 graden.

Tijdsschema GP van Duitsland:
– vrijdag 29 juli 10:00 – 11:30: eerste vrije training
– vrijdag 29 juli 14:00 – 15:30: tweede vrije training
– zaterdag 30 juli 11:00 – 12:00: derde vrije training
– zaterdag 30 juli 14:00 – 15:00: kwalificatie
– zondag 31 juli 14:00: race
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”hockenheimring_headline.jpg”;}
Na de GP van Hongarije van vorig weekend wordt de laatste race voor de zomerpauze dit weekend gereden: de GP van Duitsland.