Preview: GP van Groot-Brittannië

Dit weekend staat er opnieuw een klassieker op het programma. De Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone is al jaren een vaste waarde op de F1 kalender. Daarnaast is het ook de thuisbasis van heel wat teams. Het is ook de thuisrace van huidig wereldkampioen Lewis Hamilton: “zonder overwinning ben ik niet tevreden”. Nico Rosberg en co zijn alvast gewaarschuwd.
image
Het is alweer de negende race van het seizoen. In Engeland wordt voor de 66ste keer de Grote Prijs verreden. Voor de 49ste keer zakken de teams af naar Silverstone. Het brede circuit is 5 891 meter lang, waardoor er op zondag in totaal 52 ronden worden gereden. Het circuit kent een aantal bekende bochten, zoals Maggots and Beckets.

De DRS-zones bevinden zich tussen bochten vijf en zes en bochten veertien en vijftien. Dat zijn de twee langste stukken van het circuit. Er is dus geen DRS-zone langs start en finish, door de simpele reden dat het lange stuk niet lang genoeg is om gemakkelijk gebruik te maken van DRS.

Vorig jaar starte de race moeizaam nadat Kimi Räikkönen zwaar crashte tijdens de openingsronde. Het duurde langer dan een uur voordat de rijders terug de baan op mochten. In de race leek Nico Rosberg makkelijk naar de overwinning te rijden, nadat Hamilton verder op de grid moest starten door een slechte kwalificatie. Maar na een defect met de versnellingsbak van de bolide van de Duitser, kon Lewis Hamilton het thuispubliek toch nog plezieren met een overwinning.

Pirelli heeft gekozen voor de medium en harde banden voor de Britse Grote Prijs.

Wat het weer betreft, ziet het er goed uit voor dit weekend in Silverstone. Het zal het hele weekend zonnig worden, met op vrijdag en zaterdag zo’n 28 graden. Op zondag wordt het iets frisser, 24 graden. Net zoals bij ons, wordt het in Engeland dus ook zomers warm.

Programma GP van Groot-Brittannië:

– Vrijdag 3 juli 11:00 – 12:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 3 juli 15:00 – 16:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 4 juli 11:00 – 12:00: Derde vrije training
– Zaterdag 4 juli 14:00 – 15:00: Kwalificatie
– Zondag 5 juli 14:00: Race
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:37:”groot-brittannie_headline_preview.jpg”;}
Dit weekend staat er opnieuw een klassieker op het programma: de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone.