Preview: GP van Italië

Een week na de incidentrijke race in België staat er dit weekend opnieuw een klassieker op het programma: de GP van Italië op het circuit van Monza.


De Autodromo Nazionale Monza, in de volksmond bekend als ‘La Pista Magica’, is er al sinds 1922. Dit weekend staat de 68ste editie van de GP van Italië op het programma.

De vorige races hadden we het af en toe over een circuit waar het vermogen belangrijk is. Wel, de GP van Italië is bij uitstek hét circuit waar het team met de beste motor in het voordeel is. Hoewel het circuit erg snel is, kent het circuit ook een aantal trage combinaties. Toch wordt er meer dan drie vierde van een ronde volgas afgewerkt. Bochten zoals Lesmo, Parabolica en Ascari zijn dan weer snel en uitdagend.

Het is de droom van elke Italiaan om een Ferrari te zien winnen op het circuit van Monza. Jammer genoeg moet de tifosi al teruggaan naar 2010 om Fernando Alonso de GP van Italië te zien winnen voor de Scuderia. Sinds het tijdperk van de hybride-motoren is het Mercedes die de magische formule heeft gevonden om te winnen in Monza. Hamilton won er in 2014, 2015 en 2017.

Dit jaar zou het echter anders kunnen uitdraaien, nu dat Ferrari duidelijk een sterke auto heeft, misschien wel de beste op de grid. En Sebastian Vettel heeft ook een connectie met het circuit. De Duitser won er zijn eerste race voor Toro Rosso in 2008.

Het lijkt dus opnieuw een strijd te worden tussen Mercedes en Ferrari, meer bepaald Hamilton en Vettel. De teamgenoten, Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen, wachten nog steeds op die eerste overwinning van het seizoen, maar de kans op teamorders lijkt steeds groter te gaan worden.

Het derde team, Red Bull Racing, zijn duidelijk geen favoriet op het circuit van Monza, dat vraagt om een krachtige motor. Het team uit Milton Keynes zal ook een oog moeten houden op teams zoals Haas en Force India, die wel beschikken over die sterke motor. Voor Daniel Ricciardo wordt het dan weer een gevecht om in de punten te geraken. De Australiër start achteraan de grid nadat het team besloot een nieuwe krachtbron te installeren in zijn bolide.

Net zoals tijdens de GP van België zullen de teams gebruik maken van de medium, zachte en superzachte banden.

Vorige week lag het kwik nog rond de 17 graden in België, maar dit weekend wordt het een stuk warmer. Het wordt zo’n 26 graden in Monza. Er wordt enkel regen voorspeld op zondagavond. Maar mochten de buien eerder aankomen, dan kan het nog wel eens erg spannend worden.

Tijdsschema GP van Italië:
– Vrijdag 31 augustus 11:00 – 12:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 31 augustus 15:00 – 16:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 1 september 12:00 – 13:00: Derde vrije training
– Zaterdag 1 september 15:00 – 16:00: Kwalificatie
– Zondag 2 september 15:10: Race


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”monza_bordje_headline.jpg”;}
Een week na de incidentrijke race in België staat er dit weekend opnieuw een klassieker op het programma: de GP van Italië op het circuit van Monza.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen