Preview: GP van Japan

We naderen het slot van het Formule 1 seizoen 2016. Vorig weekend was er een incidentrijke editie van de GP van Maleisië, met als gevolg dat Nico Rosberg 23 punten voorsprong heeft op Lewis Hamilton. Werk aan de winkel dus voor Lewis Hamilton. Hij kan dit weekend meteen terugslaan tijdens de GP van Japan.

In het land van de rijzende zon ligt het Suzuka Circuit. Samen met Spa-Francorchamps is deze baan de favoriet van heel wat rijders. Opmerkelijk is dat dit circuit zichzelf kruist. Daarbij komen nog bekende bochten als Spoon, de ‘S’ bochten en 130R, waardoor meteen duidelijk is waarom het circuit erg populair is. Tel daar nog eens de vele Japanse fans bij en dan is het weekend compleet.

Het circuit is 5 807 meter lang en telt maar één DRS-zone langs start en finish. Dit duidt aan dat het circuit heel wat bochten heeft. Op zondag zullen er 53 ronden worden afgelegd.

Vorig jaar won Lewis Hamilton overtuigend, nadat hij bij de start Nico Rosberg te grazen neemt. Ook in 2014 won Lewis Hamilton de GP van Japan. Een derde overwinning op rij voor de wereldkampioen zal meer dan welkom zijn, na de problemen in Maleisië.

Het Suzuka Circuit ligt vlakbij Yokkaichi, eigendom van Honda, waardoor McLaren dit weekend haar thuisrace rijdt. Daarnaast is het team uit Woking ook het meest succesvolle team. Dit weekend introduceren ze de geüpdate Honda-krachtbron op de wagens waarmee ze proberen beter te doen dan vorig jaar.

Een opmerkelijk weetje is dat van het huidige deelnemersveld enkel wereldkampioenen de GP van Japan op Suzuka hebben gewonnen. Iets wat Nico Rosberg dit weekend maar al te graag wil verbreken. Verder zal Mercedes erop gebrand zijn om dit weekend de constructeurstitel binnen te halen, nadat het vorig weekend niet lukte in Maleisië.

Net zoals vorig weekend zullen de harde, medium en zachte banden van Pirelli gebruikt worden.

Wat het weer betreft wordt het nog afwachten wat de voorspellingen brengen. Voorlopig is de kans op regen groot met een temperatuur van 25 graden. Op zaterdag is er de meeste kans op neerslag.

Tijdsschema GP van Japan (Belgische tijd):
– 7 oktober 03:00 – 04:30: eerste vrije training
– 7 oktober 07:00 – 08:30: tweede vrije training
– 8 oktober 05:00 – 06:00: derde vrije training
– 8 oktober 08:00 – 09:00: kwalificatie
– 9 oktober 07:00: race
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”manor_japan_headline.jpeg”;}
We naderen het slot van het Formule 1 seizoen 2016. Vorig weekend was er een incidentrijke editie van de GP van Maleisië, amper een week later is het al de beurt aan Japan om de F1 te verwelkomen.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022