Preview: GP van Monaco

Dit weekend vindt de meest spectaculaire race plaats in Monaco. De rijders flirten met de vangrails en de kans op een safety car is hier het grootst. Twee weken nadat Max Verstappen iedereen verraste in Spanje, kijkt iedereen vol verwachting uit wat de jonge Nederlander kan doen in Monaco. Daarnaast is het ook uitkijken als Lewis Hamilton uiteindelijk eens kan opstaan en een goed resultaat neerzetten.

De Grote Prijs van Monaco is de meest onvoorspelbare race van de kalender. De betere rijder kan een zwak moment krijgen en in de vangrail eindigen, of een jong talent kan zich onderscheiden en een mooie race rijden. Daarbij komt ook nog dat de kans op regen op zondag vrij groot is, met zo’n 50 procent kans.

Voor de fans is de Grote Prijs van Monaco een dubbeltje op zijn kant. Voor de één is het hoogtepunt van het seizoen, de ander vindt de race dan weer de saaiste op de kalender. Wat de fans wel het best in Monaco zien, is hoe de rijders tot op de limiet gaan om zo snel mogelijk te racen.

Het circuit te Monaco is veruit het kortste circuit. Het heeft maar een lengte van 3 337 meter. Daarnaast is het, door 19 bochten, ook het langzaamste circuit. Op zondag zullen er in totaal 78 ronden worden afgelegd. Er is maar één DRS-zone op het circuit, langs start en finish.

Vorig jaar was Lewis Hamilton eigenlijk de te kloppen man in Monaco. Maar door een blunder bij het team van Mercedes ging toch Nico Rosberg lopen met de eerste plaats.

Wie vooral in de spotlights zal staan in Monaco is Max Verstappen. De jonge Nederlander won twee weken terug de GP van Spanje en zal ook nu de race in Monaco proberen te winnen. Vorig jaar verliep zijn eerste race in het prinsdom immers niet goed. Hij reed in op Romain Grosjean en maakte een harde klapper in bandenmuur. Afwachten wat Red Bull met haar goed chassis kan presteren in Monaco.

Wat moeten we verwachten bij Mercedes? Zijn de plooien tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton volledig glad gestreken? Het kan een spannende strijd worden. Lewis Hamilton is uit op revanche en Nico Rosberg gaat op zoek naar zijn vierde overwinning op rij in Monaco.

Verder komt er ook uit het kamp van Pirelli een nieuwtje. De Italiaanse bandenfabrikant neemt voor het eerst de ultrazachte banden mee naar Monaco. Daarnaast zijn ook de superzachte en zachte banden beschikbaar.

Zoals eerder beschreven wordt er op zondag regen voorspeld voor de namiddag. De rest van het weekend zou het zonnig blijven met zo’n twintig graden en meer.

Tijdsschema GP van Monaco:
– Donderdag 26 mei 10:00 – 11:30: Eerste vrije training
– Donderdag 26 mei 14:00 – 15:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 28 mei 11:00 – 12:00: Derde vrije training
– Zaterdag 28 mei 14:00 – 15:00: Kwalificatie
– Zondag 29 mei 14:00: Race
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”monaco_headline_redbull.jpg”;}
De rijders flirten met de vangrails en de kans op een safety car is hier het grootst: Monaco.