Preview: GP van Singapore

Het Europese seizoen zit erop en de Formule 1 trekt nu naar het zuid-oosten van Azië en het Marina Bay Street Circuit. Het is de locatie voor de GP van Singapore, de vijftiende race van het seizoen.


Hoewel Ferrari de laatste twee races won met Charles Leclerc, bleef Mercedes als een collectief uitlopen op de Scuderia in België en Italië. Zo krijgen de Zilverpijlen steeds een stevigere grip op het kampioenschap met een voorsprong van 154 punten. Lewis Hamilton heeft een comfortabele voorsprong van 63 punten op teamgenoot Valtteri Bottas. In de strijd om de derde plaats zijn er wel dingen aan het veranderen. Door opeenvolgende overwinningen voor Charles Leclerc, staat hij nu voor zijn teamgenoot op plaats vier, drie punten achter Max Verstappen.

Marina Bay staat gepaard met de lastigste uitdaging van het seizoen. Het circuit met 23 bochten is omsingeld met muren, waardoor er weinig marge is voor fouten. Verder is het asfalt erg hobbelig. Zoals bekend is met stratencircuits, zal het circuit op vrijdag nog erg vuil zijn. Meer grip zal verwacht worden op zondag, wanneer de racelijn vrij is van al het vuil. Eén van de belangrijkste factoren in Singapore is echter de extreme vochtigheid, samen met de hoge temperaturen en dat gedurende een race van twee uur lang.

Het smalle, bochtige circuit vraagt om meer snelheid in de bochten en niet zozeer op de rechte stukken. De teams zullen dan ook met een hoge neerwaartste druk racen. Om de teams te helpen in hun zoektocht naar grip, brengt Pirelli haar drie zachtste bandensoorten naar Singapore.

Leuke weetjes:
– Dit is al de 12de GP van Singapore, dat zijn debuut maakte in 2008. Elke race werd in de avond georganiseerd, met artificieel licht.
– Lewis Hamilton en Sebastian Vettel delen het record voor de meeste overwinningen in Singapore met vier overwinningen. Zij zijn ook de enige rijders op de grid die aan alle GP’s van Singapore hebben deelgenomen.
– De polepositie is erg belangrijk in Singapore. Acht van de elf winnaars startten vanop pole. De andere drie rijders die als eerste mochten starten, konden niet winnen door een incident waardoor ze geen punten scoorden.

Weer:
Zoals verwacht in Singapore, wordt het dit weekend warm met temperaturen rond 30 graden. Het belooft ook droog te blijven.

Tijdsschema GP van Singapore:
– Vrijdag 20 september 10:30 – 12:00: Eerste vrije training
– Vrijdag 20 september 14:30 – 16:00: Tweede vrije training
– Zaterdag 21 september 12:00 – 13:00: Derde vrije training
– Zaterdag 21 september 15:00 – 16:00: Kwalificatie
– Zondag 22 september 14:10: Race


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”singapore_mclaren_headline.jpeg”;}
Het Europese seizoen zit erop en de Formule 1 trekt nu naar het zuid-oosten van Azië en het Marina Bay Street Circuit. Het is de locatie voor de GP van Singapore, de vijftiende race van het seizoen.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022