Project Pitlane: F1-teams verenigen zich in de strijd tegen het coronavirus

De Formule 1 heeft meer uitleg gegeven over het gemeenschappelijk project van de Britse F1-teams om beademingstoestellen te maken voor slachtoffers van het coronavirus COVID-19.


Er is op veel plaatsen, waaronder ook Groot-Brittannië, een tekort of dreigend tekort aan beademingstoestellen. Eerder lieten de zeven F1-teams met een Britse thuisbasis reeds weten dat ze zich gezamenlijk inzetten om mee beademingstoestellen te maken.

Vandaag kwam de Formule 1 met meer verduidelijking over het gezamenlijke project van de F1-teams Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas, en Williams die hun bijdrage willen leveren aan de strijd met het coronavirus.

Het gezamenlijke project van de F1-teams krijgt als naam ‘Project Pitlane’ en spitst zich toe op iets waarin de F1-teams erg sterk zijn: nieuwe experimentele onderdelen ontwikkelen. Ook de F1 levert een bijdrage want Pat Symonds en zijn team werken mee aan het bedenken en uitwerken van oplossingen.

“De teams zullen aan verschillende items werken, zoals bijvoorbeeld reverse engineering van bestaande medische toestellen. Er zal ook bijgedragen worden aan het verhogen van de productiecapaciteit van bestaande beademingstoestellen en er zal ook gewerkt worden aan het ontwerpen en produceren van prototypes voor nieuwe beademingstoestellen,” zo luidt het in de mededeling van de Formule 1.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print