Promotie voor Robert Kubica

Robert Kubica heeft zijn debuut in het wereldkampioenschap rally niet gemist, en krijgt nu de kans om de rally van Wales te rijden voor het fabrieksteam van Citroën.
image
De Pool kan in zijn eerste jaar meteen WRC2-kampioen worden, na een nieuwe zege tijdens de rally van Frankrijk. Daarvoor heeft hij aan een tweede plaats in Spanje genoeg. Dankzij de mooie prestaties die Kubica dit jaar leverde, kwam de Pool in beeld bij het fabrieksteam van Citroën voor volgend seizoen.

Zo lang zal de voormalige Lotus-rijder echter niet moeten wachten om te proeven van de hoogste klasse in het WRC. “We hebben al met Robert besproken dat, als hij het WRC2-kampioenschap wint, hij een trapje omhoog mag. Het klopt dat hij nu nog geen kampioen is, maar zelfs al wint hij die niet in Spanje, dan nog heeft hij een schitterend seizoen gekend. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat hij zijn kans mag wagen tijdens de rally van Wales.” verklaarde Citroën Racing teambaas Yves Matton.

Deze rally behoorde echter niet tot het oorspronkelijke programma van Kubica, maar toch is de Pool in de wolken met het aanbod. “Dit is een unieke gelegenheid voor mij, maar ook een enorme uitdaging. De rally van Wales maakte eigenlijk geen deel uit van mijn programma, dus ik ben zeer gelukkig dat ik toch deze mogelijkheid krijg. Ik wil hiervoor heel graag mijn partners bedanken, want dankzij hen is dit allemaal mogelijk.” aldus Kubica.

De Pool is nog steeds herstellende van zijn ongeval begin 2011, maar dit kan een volgende stap betekenen in een zwaar revalidatieproces, want in Wales zal Kubica zich kunnen meten met de toppers uit het WRC.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner