Promotor geannuleerde Braziliaanse GP haalt uit naar de F1: “Corona als reden? Ongelooflijk”

In Brazilië is men niet te spreken over annuleren van de F1-race op het circuit van Interlagos. De relatie tussen de organisatoren van de F1-race en Liberty Media is al langer verzuurd en men is er van overtuigd dat de F1 gewoonweg het coronavirus aanhaalt om de race te kunnen annuleren.


“Eerst en vooral waren we niet verrast door de annulering maar ik moet zeggen dat de oorzaak, de reden die ze aanhalen, dat we die niet kunnen aanvaarden,” aldus Tamas Rohonyi, de promotor van Interlagos, tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ze hebben het over de infectiegraad van het coronavirus in Brazilië, maar dat is hetzelfde als Californië met Florida vergelijken. Brazilië is bijna een continent op zich.”

Volgens Tamas Rohonyi is Brazilië als land zo groot en zijn de cijfers van Sao Paulo zo goed, dat de race perfect had kunnen doorgaan. Volgens Rohonyi hebben Liberty Media en de Formule 1 gewoon naar een reden gezocht om de race officieel te kunnen annuleren.

“We beschikken over de cijfers van de staat en de stad Sao Paulo. Die gegevens zijn door onze medisch afgevaardigde aan de medische commissie van de FIA aangeleverd, hij is bovendien de vice-president daarvan. Het zijn goed cijfers. Trouwens, als je naar de cijfers van Sao Paulo kijkt, zelfs naar die van Brazilië, en je kijkt er proportioneel naar, dan zijn ze in vergelijking met Engeland veel beter.”

“Als je dan de reden van de FOM voor de annulering leest, dan is het gewoon niet logisch. Het is duidelijk een reden die ze bedacht hebben om de race te kunnen annuleren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print