“Puntensysteem kan publiek verwarren”

Volgens de Brit Jenson Button is de bedoeling van het nieuwe puntensysteem zonder twijfel goed maar zou het de supporters in verwarring kunnen brengen.

In 2009 zullen de rijders zoveel mogelijk races moeten winnen om wereldkampioen te worden en indien meerdere rijders elkaar zouden evenaren zou men pas het puntensysteem van 2008 toepassen. Het puntensysteem van 2008 blijft dus ook in 2009 en zal voor alle rijders gelden die geen kans meer maken op de rijderstitel.

Jenson Button weet maar al te goed dat de FIA op deze manier wil vermijden dat rijders uit veiligheid hun positie blijven behouden in plaats van verder te strijden voor de overwinning. Maar wat als de kampioen alsnog opvallend minder punten wist te behalen dan de rijder die tweede wordt in de eindstand?

“Ik begrijp de manier van denken door de FIA maar volgens mij kan het publiek serieus in verwarring worden gebracht. Indien de winnaar van het kampioenschap slechts 60 punten weet te behalen en de verliezer heeft er 100 dan zal het publiek zich toch vragen gaan stellen. Als rijder wil je sowieso altijd winnen maar soms wil je gewoon het risico niet nemen. Ik denk dat de bedoeling wel goed is maar dan mogen de punten niet al te ver uit mekaar liggen”, zo vertelde Jenson Button.

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA