Q&A met Adrian Sutil

De Grote Prijs van Duitsland komt er aan en F1journaal.be kreeg de kans om met één van de thuisrijders te spreken. Force India piloot Adrian Sutil beantwoordde onze vragen.
a:1:{s:9:”file_name”;s:16:”Sutil00001_2.jpg”;}
Voor de start van het seizoen mochten we je ook al interviewen. Je zei toe dat je nog niet kon beoordelen of de samenwerking met Mclaren een verbetering zou zijn ten opzichte van die met Ferrari. Hoe sta je daar nu tegenover?

“Er is geen verschil tussen beide. Het zijn allebei topteams en zeer goede partners. Beide motoren hebben ongeveer hetzelfde niveau.”

In dat interview deed je ook enkele voorspellingen voor het seizoen 2009 en die bleken ook te kloppen. Zo zei je toen dat Brawn GP zeer sterk zou zijn en dat Mclaren een moeilijk seizoen tegenmoet ging. Welke teams verwacht je vooraan in het tweede gedeelte van het seizoen? Denk je dat Mclaren, Ferrari, BMW en Renault zullen terugkeren?

“Ferrari heeft al een grote stap voorwaarts gezet en zij zullen zeker terugkomen. Mclaren Mercedes zal volgens mij dit seizoen de kloof met de topteams kunnen dichten. Brawn en Red Bull zijn de beste teams.”

Wat verwacht je van je eigen team? Zal de grote upgrade van Silverstone ook een grote stap voorwaarts betekenen?

“We maakten een grote stap vooruit in Silverstone en we sloten de kloof met het middenveld. Q2 moet ons doel zijn en natuurlijk moeten we punten scoren.”

BBC commentator Martin Brundle zei een tijdje geleden dat jij voor het verschil kon zorgen bij Force India en punten zou kunnen scoren doorheen het seizoen. Je zou dan wel iets consistenter moeten gaan rijden. Deel je zijn mening?

“Vorig seizoen zou ik akkoord zijn gegaan maar dit seizoen ben ik zeer consistent. Ik maakte zelf nog geen fout en ik finishte in elke race waar dat technisch mogelijk was.”

De F1-piloten hebben een korte break achter de rug. Hoe ziet je programma er uit in zo’n rustperiode?

“Ik heb enkele dagen vrij gekregen en ben dan op vakantie gegaan. Voor de rest heb ik me aan m’n fitnessprogramma gehouden.”

Wat zijn je plannen voor volgend seizoen? Blijf je bij Force India of zijn er andere teams die je graag zouden hebben?

“Dat is nog wat vroeg om over te spreken. We zullen zien wat de toekomst brengt. Wat zeker is, is dat ik in de F1 zal rijden.”