Qatar dicht bij plaats op de F1-kalender

Qatar gaat nog steeds voluit voor een plaats op de F1-kalender. Het laat weten erg dicht bij een overeenkomst te staan.

Begin dit jaar raakte bekend dat Qatar graag in 2016 of 2017 op de F1-kalender zou staan. Lange tijd leek zoiets onmogelijk, aangezien Bahrein zijn veto kon gebruiken tegen de komst van Qatar op de F1-kalender.

Tien jaar geleden gaf Bernie Ecclestone immers een veto aan Bahrein waardoor men een extra race in de regio zou kunnen tegenhouden. Toen Abu Dhabi een plaats op de F1-kalender wenste werd echter een akkoord bereikt met Bahrein. Bahrein lijkt ondertussen ook niet langer haar veto te willen gebruiken tegen Qatar dat een plaats op de F1-kalender wil, waardoor een F1-race in Qatar mogelijk kan worden.

Sinds de aankondiging begin dit jaar dat Qatar in 2016 of 2017 op de F1-kalender wenste te staan bleef het echter opvallend kalm rond het F1-project voor Qatar. Maar achter de schermen heeft men duidelijk hard gewerkt en vooruitgang geboekt.

“Onlangs stonden we zeer dicht bij de ondertekening van een overeenkomst voor de organisatie van een F1-race in Qatar,” aldus Nasser bin Khalifa Al Attiyah, president van de Qatarese auto- en motorsportbond, tegenover Doha Stadium Plus. “Het volledige project is klaar. We zijn echter nog enkele zaken aan het bespreken en we hebben nog wat geduld nodig. Er moeten nog enkele gesprekken met Bernie Ecclestone gevoerd worden. Een beetje meer tijd, dat is de oplossing.”

Sinds 2004 wordt er een Moto GP-race georganiseerd op het circuit van Losail. Dat circuit beschikt over een licentie voor F1-tests maar kan ook een upgrade krijgen om er een F1-race te mogen organiseren. Een andere mogelijkheid is dan weer een stratenrace in Losail City, dat nog in aanbouw is.

“We hebben heel wat projecten op stapel staan en zijn voor alles klaar. We willen een sterke motorsportcultuur in deze regio uitbouwen,” besluit Nasser bin Khalifa Al Attiyah.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022