Raad van bestuur Ferrari bespreekt F1-toekomst

Dat het er tussen de teams, de FIA en Bernie Ecclestone bovenarms opzit mag duidelijk zijn. Ondermeer Ferrari en Toyota lieten reeds uitschijnen ernstig te overwegen om zich terug te trekken uit de sport. Vandaag liet Ferrari alvast weten dat het haar deelname aan de Formule 1 in vraag stelt.
Morgen zal de raad van bestuur van Ferrari immers samenkomen en de deelname aan het F1-kampioenschap is één van de punten die op de agenda staat. Zo zal het toekomstig engagement tegenover de Formule 1 ernstig besproken worden. Ferrari ziet het immers niet zitten dat er een maximumbudget zal opgelegd worden vanaf het seizoen 2010.

Volgens Luca di montezemolo kan dergelijke maatregel de sport ernstige schade toebrengen. Dit terwijl de FIA met de maatregel de sport goedkoper wil maken waardoor de teams kunnen overleven en er eveneens nieuwe teams de Formule 1 vervoegen.

De FIA en Ferrari staan momenteel lijnrecht tegenover elkaar. Mosley wist onlangs nog te zeggen dat de Formule 1 zeker en vast zonder de Italiaanse renstal kon, terwijl Bernie Ecclestone onlangs dan weer beweerde dat er van de Formule 1 geen sprake kan zijn zonder Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA