“Racen in 2020 is cruciaal voor het voortbestaan van Williams”

Het Williams F1 team zat al voor de uitbraak van het coronavirus in de hoek waar de klappen vallen en dat is er ondertussen niet beter op geworden. Volgens Claire Williams is het dan ook cruciaal dat er nog dit jaar geracet wordt.


“We moeten afwachten en zien wanneer het veilig is om het te doen. De Formule 1 bevindt zich momenteel in een ongeziene situatie,” aldus Claire Williams tijdens een interview met ‘Sky F1’.

“We hebben de voorbije weken enorm veel meetings gehouden waarbij de overige teams, de FIA en de F1 betrokken zijn. We willen er zo voor zorgen dat echt alles gedaan wordt om er voor te zorgen dat we allemaal het einde van het jaar halen.”

En om de F1-teams te doen overleven is het volgens Claire Williams een must om nog dit jaar een ingekorte versie van de oorspronkelijke F1-kalender af te werken.

“Het zal overduidelijk zeer belangrijk worden om dit jaar opnieuw te racen, zeker voor een teams zoals dat van ons,” blikt Williams vooruit naar de rest van het jaar.

“We zijn een van de echt onafhankelijke teams die zijn overgebleven, we hebben geen ruggesteun van een groot bedrijf zoals dat bij de meeste andere teams op de grid wel het geval is.”

“Het is voor ons dan ook cruciaal dat er dit jaar opnieuw geracet wordt. Maar zoals ik reeds heb gezegd, dat kan pas wanneer het opnieuw veilig is om dat te doen.”

“We hopen gewoon dat we dit jaar opnieuw naar de circuits kunnen terugkeren en gaan racen, als dat kan dan lukt het ons allemaal wel.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner