“Races winnen is uitdagend, de F1 domineren is echt uitdagend”

McLaren Honda is ambitieus, dat is duidelijk, zeker als we Ron Dennis mogen geloven.

Na heel wat jaren zonder wereldtitel en de voorbije seizoenen niet echt competitief te zijn geweest hoopt McLaren om samen met Honda een serieuze stap in de goede richting te zetten.

En Ron Dennis legt de lat meteen enorm hoog. De CEO van McLaren stelt duidelijk dat overwinningen alleen niet voldoende zijn. Hij wil samen met McLaren de Formule 1 opnieuw domineren, net als in de periode 1988-1991, toen McLaren vier wereldtitels veroverde.

“Wat we toen bereikt hebben, en wat onze concurrent Mercedes dit jaar bereikt heeft, dat is wat onze doelstelling voor de toekomst is: dominantie,” aldus Ron Dennis. “Ik herinner me nog dat ik aan het begin van het seizoen zei dat we hier waren om races te winnen, dat dit onze doelstelling voor 2014 was. Je kan er over discussiëren want we hebben geen enkele race gewonnen en we praten nu zelfs over dominantie. Sommigen denken misschien zelfs dat hoogmoed voor de val komt.”

“Maar dominantie komt niet plots op een korte termijn, dat vraagt tijd. Dit is wat we nastreven aangezien dat is wat je onderscheidt van simpelweg races winnen. Races winnen is uitdagend maar de Formule 1 domineren is pas echt uitdagend,” besluit Ron Dennis.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}