Racing Point: “We zijn blij dat onze wagen legaal is verklaard”

Racing Point F1-teambaas Otmar Szafnauer reageert met gemengde gevoelens op de beslissing van de FIA om Racing point een boete op te leggen van 400 000 euro en een puntenaftrek van 15 wk-punten.


“Het goede nieuws is dat onze wagen vanuit technisch perspectief volledig legaal is bevonden, we kunnen de brake ducts dan ook blijven gebruiken,” aldus Szafnauer tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Dit draait hem gewoonweg rond het sportief reglement. We hebben het sportief reglement gelezen en daarin staat niets over dat we niet mogen doen wat we deden.”

Toch kreeg het Racing Point F1 team een boete van 400 000 euro en een puntenaftrek van 15 wk-punten.

“Andere teams hebben net hetzelfde als ons gedaan, misschien zelfs nog weer dan wat wij op een bepaalde manier deden. We moeten nu echter bekijken en beslissen of we de bestraffing gaan aanvechten.”

“Maar zoals ik reeds zei, het goede nieuws is dat we met onze wagen gewoon kunnen racen en dat hij legaal is verklaard.”

Szafnauer heeft trouwens nog een opmerkelijk verhaal over de regelgeving die dit jaar geldt en dan meer bepaald over de onderdelen die in 2019 niet op de lijst stonden en nu wel.

“In de strategy group meeting hebben we hiervoor gestemd,” aldus de Racing Point-baas.

“Ik heb dit gesteund, de situatie waarbij onderdelen die niet op de lijst stonden naar wel op de lijst gingen. Sommige teams wensten dit niet, anderen wel. Ik denk dat wij de stem hadden die de stemming in een richting deed gaan.”

“Ik heb Cyril Abiteboul (Renault Sport Baas) hier volledig in gesteund. We zijn heel dit proces begonnen nog voor de brake ducts van de onderdelen die niet op de lijst stonden naar wel op de lijst gingen.”

“Ik vind het dan ook pijnlijk en bijzonder vreemd dat we niet volgens de regels zijn terwijl de regels niet duidelijk zijn,” besloot Szafnauer.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print