Räikkönen eindigt tweede: “Maar ik haalde bijna de finish niet”

Kimi Räikkönen was opgelucht als tweede te finishen tijdens de GP van Azerbeidzjan, nadat de Fin een erg lastige race kende vol met incidenten.


De problemen bij Kimi Räikkönen begonnen zelfs al voor de start van de race, toen de Fin bijna crashte nadat zijn wagen uit balans raakte na een windvlaag toen hij op weg was naar de startgrid. Tijdens de openingsronde streed hij met Estéban Ocon om dezelfde plaats op de baan, waardoor beide rijders elkaar raakten. Hoewel de Fransman moest opgeven, kon de Ferrari-rijder verder.

Na de race wist Räikkönen ook nog te vertellen dat hij op het einde van de race nog de muur raakte, waardoor de Fin erg opgelucht was als tweede te eindigen.

“Het was niet de makkelijkste of leukste race”, legt Räikkönen na de race uit. “Na het accident met Esteban tijdens de openingsronde moest ik mijn voorvleugel veranderen en ging ik over naar de zachte banden. Ik wist niet dat mijn wagen beschadigd was, maar over het algemeen had ik een goed gevoel.”

“De banden waren echter niet consistent. Ik had het moeilijk om de banden op temperatuur te houden, waardoor ik enkele moeilijke momenten had.”

“Na de safety car werd alles opnieuw normaal en probeerde ik uit de problemen te blijven. Ik pushte toen ik aanvoelde dat het moment juist was en ik reed mijn eigen race. Ik verwachtte dat er nog iets ging gebeuren.”

Räikkönen reed op het einde van de race dus nog hard tegen een muur aan, maar wist uiteindelijk toch als tweede te finishen, nadat hij als zesde startte.

“We hebben vrij veel vertrouwen in de toekomst, omdat we de snelheid hebben en dat is het belangrijkste. We moeten de fouten proberen te vermijden om zoveel mogelijk op het podium te komen. Na de race voel ik me natuurlijk veel beter dan na de kwalificatie. Ik ben blij met de tweede plaats, zeker na zo’n lastige race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA