Räikkönen: “Ferrari is het beste team in Formule 1”

Ferrari heeft het contract van Kimi Räikkönen met een jaar verlengd. In het seizoen 2017 rijdt hij opnieuw naast Sebastian Vettel voor het Italiaanse team.

De toekomst van de wereldkampioen van 2007 is al een lange tijd het gespreksonderwerp van de speculaties. Op vrijdag heeft Ferrari een einde gemaakt aan de speculaties door Räikkönen te bevestigen als rijder voor het seizoen 2017. Daardoor is één van de meest gewilde zitjes meteen al vastgelegd.

Op dit moment van het kampioenschap heeft Räikkönen evenveel punten als zijn teamgenoot Vettel. Hij is de enige rijder in de top vier dat meer punten scoorde als vorig jaar in deze fase van het kampioenschap. Sergio Marchionne, de president van Ferrari, liet eerder al weten dat Räikkönen zich moest bewijzen om ook volgend jaar voor het Italiaanse team te rijden. De Fin liet op donderdag tegenover de pers verstaan dat hij voelde dat hij beter dan ooit rijdt.

Voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië liet Räikkönen het volgende weten: “Dit is mijn honderdste race voor Ferrari. Het lijkt niet zo veel, maar het is toch een aantal jaren. Dit is het beste team in de Formule 1. We wonnen samen een titel in 2007. We hadden goede en soms moeilijke jaren. Ik ben erg blij om deel uit te maken van Ferrari. De sfeer is fantastisch. We halen steeds het beste uit elkaar en hopelijk krijgen we het team opnieuw waar het hoort.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}