“Ferrari kan het tempo van Mercedes in de kwalificatie niet volgen”

Kimi Räikkönen zegt dat GPS-data aantoont dat Mercedes in staat is om extra vermogen te verkrijgen wanneer het nodig is in de kwalificatie. Hij geeft toe dat Ferrari daar niet toe in staat is.

Zoals reeds geweten hebben alle motorleveranciers een aparte configuratie ontwikkeld voor de kwalificatie. Dan kunnen de teams meer vermogen vragen van de krachtbron dan in een normale configuratie. Maar wanneer er gestreden moet worden om de polepositie lijkt Mercedes nog een stap verder te kunnen gaan dan de concurrentie.

Hoewel Ferrari reeds vijf keer als tweede eindigde, was het nog niet mogelijk voor het Italiaanse team om zich te kwalificeren op de eerste startrij. Räikkönen moet dan ook toegeven dat de kwalificatie een zwakte is van de SF16-H.

“We zijn beter in de race dan in de kwalificatie”, verklaart Räikkönen. “De wagen gedraagt zich wel goed, maar we kunnen geen snelle ronde zetten. Op één ronde zouden we sneller moeten zijn om te strijden met de concurrenten.”

Hoe de Fin denkt over het voordeel van Mercedes, zegt Räikkönen het volgende: “Het is enkel maar raden naar wat ze doen en wat het verschil is, maar we zagen het al eerder. Tijdens de kwalificatie en de race is er hier en daar een groot verschil. Tijdens de laatste kwalificatie gingen ze heel wat sneller. We beschikken allemaal over GPS. We zijn dus in staat om te zien wat er gebeurt. Maar we doen ons uiterste best en meer kunnen we niet doen.”

Naast de kwalificatie weet Räikkönen dat zijn team het ook moeilijk heeft op andere vlakken. “We moeten enkele dingen verbeteren en dat is niet nieuw. We moeten de wagen sneller maken om vooraan te kunnen strijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022