Räikkönen: “Ferrari verdiende meer”

Kimi Räikkönen vindt dat Ferrari een beter resultaat verdiende tijdens de GP van Oostenrijk. De Fin eindigde als derde op het podium, maar Vettel moest opgeven na een klapband.

Kimi Räikkönen wist vroeg in de wedstrijd Nico Hülkenberg en Jenson Button voorbij te gaan, maar na de eerste pitstop kwam hij achter beide Red Bulls terecht. Uiteindelijk kon Räikkönen nog voorbij de Red Bull van Ricciardo, maar hij wist Max Verstappen niet meer te passeren. Op het einde van de race was het nog spannend tussen de Fin en de Nederlander, maar Verstappen trok aan het langste eind. Door de botsing tussen beide Mercedessen mocht Kimi Räikkönen in extremis toch nog het podium op.

“Het was geen makkelijke dag voor ons”, zei Räikkönen op het podium. “Ik denk dat we niet kregen wat we verdienden. Maar ik heb mijn best gedaan. Op het einde waren we snel en misschien was er wel een kans om Max voorbij te gaan. Maar toen kwamen de gele vlaggen er, dus eindigde hij voor me. Zo gaat het soms.”

“De wagen voelde het hele weekend lang al goed aan. We startten goed aan de race, maar na de pitstop kwam ik als zesde terug op de baan. Op vlak van snelheid zat het goed.”

Räikkönen vindt, door de opgave van Vettel, dat Ferrari vandaag niet kreeg wat het verdiende. “Maar dat is racen en we werken naar het volgende weekend.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}