Räikkönen: “Kleine fouten worden cash betaald in Singapore”

Kimi Räikkönen gelooft dat de polepositie zeker mogelijk was voor Ferrari in Singapore, maar legt uit dat kleine fouten op het Marina Bay circuit grote gevolgen hebben.


Ferrari begon als favoriet aan de kwalificatie voor de GP van Singapore nadat ze de vrije trainingen hadden gedomineerd. Een ‘magische’ ronde van Hamilton en Max Verstappen gooiden echter roet in het eten.

Vettel was de snelste rijder bij Ferrari, met een derde startplaats, terwijl Räikkönen als vijfde zal starten aan de GP van Singapore.

De Fin zei na de kwalificatie dat een klein foutje tot een groot verschil in rondetijd resulteert, aangezien het circuit van Singapore lang en smal is, met 23 bochten.

“Op een circuit zoals deze is het van cruciaal belang dat de set-up volledig naar je wensen is afgesteld, want het circuit is erg lang”, zei Räikkönen. “Als je op één plaats een halve tiende verliest, ben je een aantal bochten later al drie of vier tienden kwijt. Dat is wat dit circuit moeilijk maakt. Als je alles goed voor elkaar krijgt, dan ben je plots een halve seconde sneller.”

Toch was Kimi Räikkönen verrast dat het verschil met Mercedes tijdens de kwalificatie zo groot was, waarmee de trend van het weekend verbroken werd.

“Als je naar de vrije trainingen kijkt, dan verliep alles goed voor ons. Het is vreemd dat de kwalificatie moeilijker verliep. Ik ben verrast, want de omstandigheden zijn niet veranderd met de rest van het weekend.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen