Räikkönen maakt zich zorgen om verschil met Mercedes

Hoewel Kimi Räikkönen vanop de eerste startrij aan de GP van Australië zal beginnen, is hij niet tevreden met de eerste kwalificatie van het seizoen. Het verschil met polesitter Lewis Hamilton baart hem zorgen.


Kimi Räikkönen was tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië de tweede snelste, 1 honderdste van een seconde sneller dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Maar de Fin kon in zijn Ferrari niet opboksen tegen de snelste man, Lewis Hamilton, die een verschroeiende ronde reed op het circuit rond het Albert Park. Het verschil tussen Hamilton en Räikkönen was maar liefst 0,664 seconden.

Räikkönen moet dan ook toegeven dat Ferrari nog heel wat werk heeft, mocht het tijdens de kwalificatie willen strijden met Mercedes tijdens de eerste grote prijzen van het seizoen.

“Er is nog heel wat werk op alle vlakken”, zei Räikkönen na zijn tweede tijd. “Iedereen was onzeker waar ze gingen staan ten opzichte van de andere. Als je enkel kijkt naar het tijdsverschil, dan is het verschil zeker groter dan we hadden gewild.”

“Ik maakte een fout in Q2 en verloor dan ook een run. De eerste run in Q3 werkte ik af met de banden die al een halve snelle ronde hadden afgelegd. Er is zeker nog ruimte om hier en daar te verbeteren.”

“Het was niet makkelijk met de weersomstandigheden deze morgen en de onderbreking in Q3. We zullen zien tijdens de volgende kwalificaties als het beter is.”

Kimi Räikkönen maakt morgen kans om zijn derde overwinning te behalen in Melbourne, nadat hij eerder in 2007 en 2013 won, twee keer nadat hij vanop de eerste rij startte. Maar de Fin start morgen aan de race met realistische verwachtingen.

“Wat er in het verleden gebeurde maakt geen verschil voor morgen. Je wilt natuurlijk zo ver mogelijk vooraan het veld eindigen, maar het verleden geeft geen garantie op een nieuwe overwinning.”

“We zullen morgen een goede race proberen afwerken en dan zien we wel waar we eindigen. Hopelijk slagen we erin om een mooi resultaat te behalen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023