“Räikkönen toonde zijn ware aard in Hongarije”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene was erg tevreden over Kimi Räikkönen, die een belangrijke rol speelde in de overwinning van Ferrari in Hongarije. Het was ook de tweede 1-2 voor de Scuderia van dit seizoen.

Kimi Räikkönen speelde tijdens de GP van Hongarije de rol als buffer voor teamgenoot Sebastian Vettel, die zijn zevende overwinning behaalde voor Ferrari in vijftig races. De Duitser had de hele race lang wel problemen met het stuur. Räikkönen voelde dan ook dat hij een grote kans had om Vettel voorbij te gaan, mocht hij een ronde langer zijn doorgegaan voor zijn pitstop. De Fin was immers veel sneller dan zijn teamgenoot.

Kimi Räikkönen verklaarde na de race onder “onnodige druk” te werden gesteld door zijn team. De Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zaten hem immers op de hielen naarmate de race vorderde. Räikkönen hield ze echter achter zich en bleef in het spoor van Vettel tot aan de finish. Arrivabene gelooft dan ook dat Räikkönen in Hongarije bewees een echte teamspeler te zijn.

“Seb reed een geweldige race, aan de leiding blijven ondanks het stuur”, zei Arrivabene over de leider in het kampioenschap. “Hij kreeg veel hulp van een goede prestatie van Kimi die toonde een kampioen te zijn, maar ook een echte teamspeler.”

“Een fantastische race en resultaat onder alles behalve makkelijke omstandigheden. Het toonde de sterkte van het karakter bij Ferrari.”

De overwinning van Ferrari in Hongarije was de eerste sinds de GP van Monaco in mei, vijf races geleden. Door de 1-2 heeft Ferrari in de aanloop naar de zomerpauze haar achterstand op wk-leider Mercedes kunnen verkleinen tot 39 punten. Er was dan ook opluchting bij CEO Sergio Marchionne.

“Het was een broodnodige overwinning. We verdienen het. Het was een lastige race, want we verloren de race bijna. Maar we wonnen en ik ben tevreden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022