Räikkönen voor 300ste GP: “Rally-pauze erg belangrijk voor mijn lange F1-carrière”

Dit weekend zal Kimi Räikkönen zich aansluiten bij een elite groepje van rijders – Rubens Barrichello, Fernando Alonso, Michael Schumacher en Jenson Button – die aan 300 GP-weekends hebben deelgenomen. Wat was voor de Fin belangrijk om zo’n lange F1-carrière te kunnen uitoefenen? Volgens de man zelf, is dat zijn pauze naar de rally die hij halfweg zijn loopbaan nam.

View this post on Instagram

Solid start and off to the next one!

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on


Voor Kimi Räikkönen begon het allemaal tijdens de GP van Australië in 2001, met meteen een puntenfinish met een zesde plaats. Over de daaropvolgende 19 jaar, reed hij 21 overwinningen bij elkaar en werd hij voor Ferrari wereldkampioen in 2007.

Maar de Fin was die 19 jaar niet altijd actief in de Formule 1. Na het seizoen van 2009 koos hij om zich vrij te kopen van zijn contract om vervolgens Fernando Alonso een zitje te geven bij Ferrari. Räikkönen nam voor twee jaar deel in verschillende vormen van motorsport, waaronder rally en NASCAR, waarna hij in 2012 terug de stap naar F1 zette met een zitje bij Lotus.

Vorig jaar bereikte de Iceman een akkoord met Alfa Romeo dat tot eind 2020 loopt. Kimi is dan 40 jaar oud, maar voelt naar eigen zeggen de vele kilometers op zijn teller nog niet doorwegen.

“Om eerlijk te zijn, voelt het niet zo lang aan”, zei Räikkönen voor aanvang van zijn 300ste GP in Monaco. “Ik ben er zeker van dat ik hier niet meer geweest zou zijn zonder die twee jaar pauze. Daardoor voelt het niet zo lang aan, aangezien ik best wel een ‘normaal’ leven kon leiden in die twee jaar.”

“Misschien heb ik er later, wanneer ik gestopt ben, een andere mening over, aangezien ik dan alles op een rijtje kan zetten. Maar tot dusver lijkt mijn carrière in F1 niet zo lang. Ik kende een aantal goede races en goede resultaten, maar op het einde van de dag blijft het natuurlijk alleen maar racen”, relativeert de Fin.

Räikkönen geeft dan ook toe dat hij zich niet stoort aan het feit dat hij dit weekend 300 Grote Prijzen zal gereden hebben.

“Ik probeerde om het team te stoppen met het organiseren van een feestje voor mijn 300ste GP, maar daar ben ik tot dusver nog niet in geslaagd. Voor mij maakt deze GP geen verschil met die van de vorige race of van de volgende race. Uiteindelijk is 300 alleen maar een cijfer. Het is natuurlijk wel een verschil met de eerste race, maar na een tijdje voelt elke race gewoon hetzelfde aan.”

“Het is natuurlijk leuker wanneer alles goed gaat, maar het rijden op zich is niet echt veranderd over de jaren. Natuurlijk, de wagens kenden over de jaren heel wat aanpassingen, maar dat geldt volgens mij niet voor het racen. Uiteindelijk komt het steeds neer op het zo snel mogelijk zijn, ook al dicteren de regels soms de manier waarop je rijdt.”

Mocht Räikkönen aan alle resterende races van zijn contract deelnemen, dan zou hij het record van Rubens Barrichello van 326 races verbreken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print