Räikkönen: “Zonder problemen makkelijk naar tweede plaats”

Scuderia Ferrari wist gisteren met Sebastian Vettel haar tweede race van dit seizoen te winnen. In Hongarije wist Vettel bij de start de koppositie te nemen, gevolgd door zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen. Maar de Fin kreeg halverwege de race een probleem met zijn krachtbron, waardoor hij de finish niet wist te halen.
image
Kimi Räikkönen, die zich moet gaan bewijzen om zijn zitje bij Ferrari te behouden, maakte aan het begin van de race een goede beurt. De wereldkampioen van 2007 maakte, net zoals zijn Duitse teamgenoot, een erg goede start. Daardoor gingen beide Ferrari’s aan de leiding, met Vettel op kop. Beide rijders wisten zelf een gat te slaan met de Mercedes van Nico Rosberg.

Räikkönen had vanaf het begin van de race een uitstekende mogelijkheid om op het podium te staan, maar het mocht niet zijn voor de Fin. Halverwege de race moest hij afrekenen met een probleem aan de zogenaamde MGU-K waardoor hij zijn race moest staken en zo een goed resultaat voorbij zich zag gaan.

De ‘Iceman’ is teleurgesteld, omdat een goed resultaat verloren ging door technische problemen. “Het is erg jammer wat er vandaag allemaal gebeurd is. Als het geluk niet aan jouw kant staat, dan staat het niet aan jouw kant. Je kan er niks aan doen, maar we hebben ons best gedaan.”

Het is geweten dan Ferrari steeds goede starts maakt aan het begin van de race. Maar in Budapest maakte beide Ferrari bolides hun beste start van het seizoen, volgens Räikkönen. “De start verliep erg goed voor ons. Het was waarschijnlijk de beste start van het seizoen. Daarna hadden we beiden een goede snelheid en konden we een gat slaan met de concurrentie. Ik dacht te kunnen blijven pushen tot het einde, maar op een gegeven moment hoorde ik iets vreemds aan de motor. Er was opeens een ander geluid dat steeds erger werd.”

Uiteindelijk moest de Fin zijn race staken: “We probeerden het probleem nog op te lossen, maar dat ging niet. Ik besliste dan maar te stoppen.”

Kimi is wel tevreden dat Ferrari haar tweede overwinning boekte van het jaar. Dat bewijst voor hem dat de Scuderia op de goede weg is. “Voor het team was het een goede dag door de overwinning van Sebastian. Maar ik denk dat we een beter resultaat verdienden.” Daarmee doelt de Fin op het feit dat Ferrari makkelijk de race kon afsluiten als eerste en tweede. “Zonder de problemen van vandaag konden we makkelijk als eerste en tweede over de finish zijn gekomen. Maar de dingen lijken voor mij steeds slecht uit te draaien.”

Kimi Räikkönen besluit dat de eerste helft van het seizoen wel goed ging, maar dat pech vaak roet in het eten gooide. “In het algemeen hadden we de snelheid in de eerste helft van het seizoen, maar het geluk stond niet aan mijn kant. Er was altijd wel iets dat mijn resultaat beïnvloedde. Het belangrijkste is dat we van die problemen af raken. We blijven ons best doen en hopelijk staat het geluk wel eens aan mijn kant waardoor we het resultaat behalen dat we verdienen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}