Raikkonen al getekend bij Ferrari?

Het gonst van de geruchten in de F1 paddock, maar het gerucht van Raikkonen die naar Ferrari overstapt, zwelt aan met de dag.
image

Di Montezemolo zei dan wel dat het nu [na de GP van Italië] tijd is om te beslissen wie er voor de Scuderia zou rijden, maar in feite zou die beslissing al genomen zijn. Sterker nog, volgens de laatste geruchten zou Raikkonen al een contract voor twee jaar ondertekend hebben en is het een kwestie van dagen, zoniet uren, voordat Ferrari de overstap bevestigd.

Waarom Raikkonen een streep voor heeft op de andere kandidaten, daarover kan gespeculeerd worden. Wat we wel weten, is dat Ferrari al enkele jaren zonder hoofdprijs het seizoen heeft moeten afsluiten, en dat zint de man in Maranello niet. Hij verklaarde gisteren nog in een interview dat hij niet gelukkig is omdat Ferrari niet wint.

De laatste constructeurstitel dateert van 2008, de laatste rijderstitel was die van Raikkonen in 2007. Volgend jaar komt er een grote reglementswijziging aan, die van de motoren. Dat betekent dat elk team opnieuw naar de tekentafel moest voor de wagen van 2014. Maar dat is niet alles. Bij grote concurrent Red Bull vertrekt ook Webber en komt de minder ervaren Ricciardo in zijn plaats.

Twee grote wijzigingen die misschien wel eens de kans zouden zijn voor Ferrari om een voorsprong te nemen op hun dichtste concurrenten. Maar daarvoor moet je dan zelf ook wel punten scoren en liefst zo veel mogelijk en elke race opnieuw. Een line up Alonso – Raikkonen zou dan wel eens de ideale combinatie kunnen zijn voor veel punten. Ter vergelijking, Massa heeft intussen een achterstand van 90 punten op zijn teamgenoot. Een vierde plaats in Monza komt dan ook lichtjes te laat.

Van Alonso is geweten dat hij nooit opgeeft. Intussen heeft Raikkonen van bij zijn come back aangetoond dat hij weet hoe hij met een discutabele mindere wagen toch punten en overwinningen kan pakken. Dat hij het record voor achtereenvolgens in de punten finishen zopas heeft gevestigd, is een bewijs van zijn consistentie.

De vraag zal echter zijn in welke mate Alonso staat te wachten op de Fin. Een rol zoals die van Massa zal je niet moeten vragen aan Kimi, tweede viool spelen zal bij hem niet lukken. Zolang hij zelf nog kans maakt op de overwinning zal hji steeds voor eigen eer rijden, en misscien ook terecht. Van Alonso zou je ook niet minder verwachten, dus waarom omgekeerd dan wel?

In het verleden is het steeds Raikkonen geweest die plaats heeft gemaakt voor een komst van Alonso. Bij McLaren in 2007 en later bij Ferrari. Sinds de comeback van Raikkonen, lijken de rollen zich wat omgekeerd te hebben, Kimi zit nu bij Lotus dat eigenlijk sterk gelinkt is met het voormalige Renault en maakt nu misschien de overstap naar het team waar Alonso altijd op handen is gedragen, tot voor kort dan toch, mama mia!

Maar alle speculaties ter zijde, misschien eerst wachten tot Ferrari de Fin effectief bevestigd vooraleer we conclusies zullen trekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print