Raikkonen behaalt 100ste podium maar grijpt naast de overwinning

Kimi Raikkonen behaalde vandaag op het circuit van Monza zijn 100ste podiumplaats in de Formule 1. De Fin greep echter ook naast de overwinning, iets dat volgens hem grotendeels aan de banden lag.


Raikkonen veroverde op zaterdag de polepositie en legde zo de basis van zijn 100ste podiumplaats in de Formule 1. Los daarvan had de Fin echter niet veel redenen om te vieren want hij had immers in het slot van de race de leiding aan Lewis Hamilton verloren.

De banden van Raikkonen zaten er grotendeels door en Hamilton kon in zijn Mercedes dan ook probleemloos de Fin inhalen. Raikkonen relativeerde in zijn gekende stijl het belang van zijn 100ste podium.

“Ik denk niet dat er een groot verschil is tussen 99 en 100 podiumplaatsen, het is gewoon een getal,” aldus Raikkonen. “Ik zou veel liever gewonnen hebben maar dat gebeurde uiteindelijk niet omdat mijn banden erdoor zaten.”

“Er was geen enkel moment waarop ik het rustig aan kon doen en kon relaxen. Op geen enkel moment konden we de banden sparen voor later. We moesten constant blijven pushen. Het was geen ramp maar het was niet waarop we gehoopt hadden.”

“Ook bij de herstarts kwamen ze erg dichtbij en ook Lewis was enkele keren zeer dichtbij. Ik slaagde erin om hem terug te dringen maar aan het einde ging hij mij toch voorbij,” besloot Raikkonen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen