Raikkonen blikt vooruit naar GP van België

Raikkonen is bijna verliefd op het circuit van Spa-Francorchamps vooral omdat hij van zichzelf weet dat hij hier op dit moment de te kloppen man is. Spa is een echt rijders circuit en daarin blinkt de Fin vaak uit. Ditmaal zal het zeker nodig zijn, de Fin moet de mindere prestaties in de voorbije wedstrijden uitwissen.

“Belgie is een van de toppers op e kalender en ik weet hier meestal goed te eindigen. Een goed afloop van de race kan ik op dit moment erg goed gebruiken aangezien ik door vele mensen de laatste weken bekritiseerd ben. Ik moet toegeven dat Valencia een race was om snel te vergeten. Mensen vinden je dan opeens niet goed meer, iets wat ik eerder al eens heb meegemaakt. Het begon al op school want daar kwam ik ook niet graag naar huis met slechte punten.

Raikkonen heeft hard getraind na de GP van Valencia en hoopt dat die trainingsarbeid nu z’n vruchten zal afwerpen. 

“Ik moet zeggen dat ik getraind heb in Zwitserland en vervolgens naar Monza ben getrokken met de bedoeling mezelf te verbeteren. We hebben ons verbeterd en ons pakket laat dat eveneens zien. De wagen is weeral vooruit gegaan, wat niet wil zeggen dat enkele tests ons verzekeren van een zege in Spa. Over Spa kan ik zeggen dat ik er enkel goede dingen heb weten te onthouden. Vorig jaar lag ik 17 punten achter op de leider als we naar Spa trokken en dit jaar zijn het er maar 13. Wat ik bedoel is dat alles nog kan. Vorig seizoen stond ik op de pole en won ik de race in Belgie."

Net zoals voor vele andere piloten vind ook Raikkonen Spa-Francorchamps een speciaal circuit.

“Het is een speciaal circuit want het is erg lang en je moet jezelf in het goede ritme krijgen als je hier goede tijden wil neerzetten. De atmosfeer is gewoon geweldig. Het meest leuke zal het moment zijn dat we kaarten zullen handtekenen voor de fans. Als kind stuurde ik graag postkaarten terwijl ik ze nu zelf moet handtekenen voor honderden fans per weekend. Dit weekend op Spa zal er een speciale plaats voorzien worden voor de fans om handtekeningen te ontvangen van de vorige winnaar. Dat was ik dus in 2007. Dit zal een moment worden om nooit te vergeten en aan mijn kleinkinderen te vertellen. Mezelf op de postkaarten van zoveel mensen. Prachtig”, aldus Kimi Raikkonen.

Het zal inderdaad een fantastisch gevoel zijn voor de Fin om zich opnieuw te kunnen tonen na zijn overwinningen in de vorige edities. De honderden of liever duizenden fans die hem blijven steunen in deze barre tijden zullen dan ook niets te kort komen als het aan Kimi zelf ligt. De postkaarten zullen zoveel mogelijk getekend worden. Nu nog hopen dat hij de race op zijn naam kan zetten en volgend jaar weer als winnaar kan terugkeren naar Belgie. Hoewel hij zichzelf waarschijnlijk liever, net als dit jaar, als kampioen zou zien terug komen naar het mooiste circuit van de wereld.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer