“Raikkonen is dit seizoen zeker een titelkandidaat”

Wie wordt er dit seizoen wereldkampioen Formule 1? Uiteraard zijn er de gevestigde waarden en een aantal favorieten die steeds terugkeren, maar volgens Christian Horner moeten we dit seizoen vooral Kimi Raikkonen in de gaten houden.
image
Red Bull en Sebastian Vettel behoren uiteraard tot de favorieten, net als de voorbije seizoenen. Bij Red Bull zelf verkeren ze nog in onzekerheid over waar ze zich juist bevinden in vergelijking met de concurrentie. Die onzekerheid is duidelijk groter dan de voorbije seizoenen.

Naast Red Bull zijn er enkele andere vaste waarden die tot de favorieten behoren, zoals McLaren en Ferrari bijvoorbeeld. Uiteraard houdt ook Christian Horner opnieuw vooral met Fernando Alonso rekening, maar ook Kimi Raikkonen en Lotus maken volgens hem veel kans op de titel.

“Kimi is opnieuw op dreef en hij beschikte het voorbije seizoen over een goede wagen,” aldus Horner tegenover mirror.co.uk. “Er waren enkele races die ze hadden kunnen winnen en Lotus is een goed team.”

Kimi Raikkonen was enkele seizoenen weg uit de Formule 1 maar het voorbije jaar maakte de Fin zijn comeback. En die comeback was meteen succesvol, wat uiteraard ook Christian Horner niet is ontgaan.

“Hij heeft mij op vele vlakken verrast. Kimi is een rijder die geen onzin verkoopt en geen domme dingen doet. Hij komt en doet simpelweg zijn job,” vat Christian Horner zijn mening over Raikkonen kort samen.

En dat Raikkonen een titelkandidaat is voor 2013 mag inderdaad blijken uit zijn resultaten van het voorbije seizoen. Raikkonen was de enige rijder die alle races uitreed. De Fin werd uiteindelijk derde in de wk-stand. Dat was waarschijnlijk maar een opwarmertje voor het seizoen 2013 waarin de Fin en Lotus ongetwijfeld resoluut voor de titel willen gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}