Raikkonen is nu al klaar voor een nieuw seizoen

Volgens Ferrari-president Luca di Montezemolo is Kimi Raikkonen terug de rijder die hij in 2007 was. Di Montezemolo had onlangs een gesprek met de Finse rijder en wist te vertellen dat hij alle vertrouwen heeft in Raikkonen wat het seizoen 2009 betreft. Raikkonen heeft opnieuw voor enthousiasme kunnen zorgen want bij Ferrari denkt men dat hij in 2009 de titel zal binnenhalen. In 2008 kreeg Kimi het niet voor mekaar zijn titel te verlengen en moest hij zelfs als rechterhand van Felipe Massa gaan dienen. Di Montezemolo grapte zelfs even met de Kimi’s slechte prestaties.

"Ik vertelde eens als grap dat Kimi zijn helm uitleende aan een vriend omdat hij het zelf te druk had. Op Interlagos was die vriend bijvoorbeeld beter dan Kimi. Die vriend was een uitstekend rijder maar op dit ogenblik hebben wij de echte Kimi terug. Ik heb met hem gesproken en hij ziet er opnieuw in topconditie uit. We mogen nooit vergeten dat hij in zijn eerste jaar bij ons al kampioen kon worden", zo vertelde de Ferrari-president.

Ook over Felipe Massa wilde Luca di Montezemolo nog enkele woorden kwijt. In de Braziliaan geloven ze uiteraard ook nog steeds want wat hij in 2008 wist te presteren mag niet vergeten worden. Felipe zou naar verluidt nog even trots en kalm zijn als voorheen. Bij Ferrari houden ze van Massa en dat steekt men ook niet onder stoelen of banken. Fernando Alonso zal nog even moeten wachten alvorens naar Ferrari te gaan.

"Natuurlijk zou ik graag rijders als Hamilton of Alonso willen bij Ferrari maar dat zal in een ander leven moeten gebeuren. In dit leven heb ik Michael, Kimi en Felipe. Misschien dat ik je over twee jaar iets anders zeg maar op dit moment ben ik zeer blij."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen