Raikkonen maakt geen F1-comeback bij Renault: “ze hebben mij gebruikt”

Kimi Raikkonen zal dan toch geen comeback maken in de F1 bij Renault. Een comeback in de F1 is echter nog niet volledig uigesloten.
Reeds wekenlang zijn er geruchten over een mogelijke terugkeer van de Fin naar de Formule 1. Raikkonen werd hoofdzakelijk aan Renault gelinkt. Aanvankelijk ontkende de Franse renstal de geruchten maar nadien deelde Renault mee dat de Fin hen zelf had gecontacteerd.

Amper een dikke week geleden luidde het nog als volgt bij Eric Boullier, teambaas bij Renault.

“Ik heb tegen enkele rijders gezegd dat we niet meer met hen onderhandelen voor een zitje maar Raikkonen is zeker nog een van onze mogelijkheden,” liet Boullier verstaan. “Ik heb het al vaak gezegd. Ik wil eerst persoonlijk met hem spreken alvorens we iets ondernemen. Ik wil persoonlijk zijn wens om een comeback te maken aftoetsen.”

Helaas voor Renault, maar dat gesprek zal er niet komen. De Fin heeft immers laten weten dat hij niet geïnteresseerd is door hetgeen Renault hem te bieden heeft.

Meer zelfs, Raikkonen vindt dat Renault voor zijn beurt heeft gepraat. De Fin kan het immers niet verkroppen dat Renault eerst met de pers gepraat heeft over haar contacten met de Fin, dit terwijl hijzelf nog geen persoonlijk gesprek had gevoerd met Renault.

“Ik ben erg teleurgesteld over de manier waarop ze mijn naam gebruikt hebben voor hun persoonlijke marketing en promotie. Ik heb op geen enkel moment ernstig overwogen om voor Renault te rijden. Ik kan je bovendien met 100 procent zekerheid zeggen dat ik volgend seizoen niet voor Renault zal rijden,” zei Raikkonen tegenover de Finse krant Turun Sanomat.

Dat de mogelijke terugkeer van Raikonnen pure publiciteit was, is dat niet wat F1journaal toevallig enkele weken terug schreef? klik hier voor het artikel Benieuwd of Raikkonen ooit nog wel terugkeert naar de Formule 1 …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print