Raikkonen: “Mensen buiten de F1 moeten echt wel denken dat we onnozelaars zijn”

Kimi Raikkonen is meestal een man van weinig woorden maar deze keer laat ook de Fin zijn frustraties de vrije loop.

De Formule 1 werkt zich volgens Raikkonen zelf in de nesten en zorgt er zelf voor dat de sport belachelijk overkomt bij ‘outsiders’.

“Er wordt in de F1 zo veel aan politiek gedaan dat het soms echt te gek voor woorden is,” aldus Raikkonen. “De mensen van buiten de Formule 1 kijken naar ons en moeten echt wel denken ‘wat een onnozelaars, wat zijn ze aan het doen?’ “.

“Ik denk dat het voor niemand goed is maar jammer genoeg steekt de F1 zo nu eenmaal in elkaar en dat al heel wat jaren. Momenteel zijn er belangrijkere verhalen dan dat, maar tien jaar geleden was het ook al zo, het is gewoon verder geëvolueerd,” besluit de Fin.

Ondanks die kritiek vindt Raikkonen, die zelf eens proefde van de rallysport en NASCAR, dat de Formule 1 nog steeds de top van de autosport blijft.

“Wanneer je de toppers uit de rallysport neemt, het is gewoon verbazingwekkend wat ze doen. Wanneer je toppers uit de NASCAR neemt, het is niet dat wij plots in die wagens springen en hen zouden verslaan. Alles komt er op aan wat je doet. Wanneer zij echter naar de F1 zouden komen dan zouden ze ook heel wat problemen ondervinden. Wanneer je echter alleen maar naar het hoogste niveau van het racen zou kijken, dan is dat nog steeds de F1.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print