Raikkonen: “Mijn race was voorbij toen Verstappen me raakte”

Kimi Raikkonen zijn GP van Japan zat er naar eigen zeggen op toen hij tijdens de eerste ronde contact had met Max Verstappen. De Fin zijn wagen raakte in die mate beschadigd dat hij een deel van zijn performance verloor en Raikkonen niet echt meer kon strijden.


Tijdens de openingsronde van de Japanse GP zette Raikkonen Verstappen meteen onder druk. De Nederlander ging in de fout en verremde zich in de chicane waarna hij op ‘gevaarlijke’ wijze opnieuw op de baan kwam en Raikkonen naast de baan duwde.

Na dat contact zat de race van Raikkonen er eigenlijk op, aldus de Fin. Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden en finishte als derde op het podium, Raikkonen geraakte niet verder dan een vijfde plaats.

“Mijn wagen raakte redelijk ernstig beschadigd en ik kwam dus het zwaarst gehavend uit het incident. Wat kan je er echter aan doen?” vroeg Raikkonen zich na de race af. “Ik probeerde buitenom te gaan en hem zo veel mogelijk ruimte te geven. Hij kwam van naast de baan, over het kunstgras, en misschien kon hij niet meer indraaien.”

“Ik verloor heel wat downforce en vervolgens kan je jammer genoeg weinig doen. Waar ik geraakt werd is de wagen redelijk gevoelig voor de balans en ik kende vervolgens dan ook een redelijk moeilijke race.”

Raikkonen kon zonder die aanrijding mogelijk op het podium geëindigd zijn, al zullen we dat uiteraard nooit weten.

“De wagen voelde oké aan op weg naar de grid maar ik weet dat ik veel downforce verloor. Het is moeilijk om te zeggen waar ik zou geëindigd zijn met een normale wagen,” besloot Raikkonen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print