Raikkonen mist de Formule 1 niet

Terwijl de wereldkampioen van 1997, Jacques Villeneuve, al jaren wanhopige pogingen doet om een comeback te forceren, krijgen we van Raïkkönen net het tegenovergestelde te horen. De Fin verklaarde onlangs het racen in een F1 bolide niet gemist te hebben.

De wereldkampioen van 2007 werd in 2009 bij Ferrari aan de kant geschoven voor de komst van Fernando Alonso. Hij besloot daarop zijn kansen te wagen in het WRC kampioenschap en kwam daarbij uit voor het Citroën Junior Team.

De Fin slaagde er echter niet in om in zijn ‘rookie season’ opmerkelijke resultaten neer te zetten. Een 5e eindklassering in de rally van Turkije en een 10e plaats in het kampioenschap was het hoogst haalbare voor wat de Fin zelf “een jaar met onvermijdelijke groeipijnen” noemt.

Op de vraag of hij nog aan een terugkeer naar de Formule 1 heeft gedacht, antwoord Räikkönen: “Natuurlijk heb ik er aan gedacht, omdat je altijd wel eens aan alles denkt. Maar ik heb het nooit serieus in overweging genomen omdat ik eigenlijk het racen in de Formule 1 helemaal niet mis.”.

Of ‘The Iceman’ zijn WRC carrière in 2011 nog voort zal zetten, is minder duidelijk. Ondanks de geruchten over het besturen van de nieuwe DS3 voor Citroën en mogelijke aanzoeken van zowel het Prodrive als het Monster World Rally team, is het plotse overlijden van zijn vader Matti Räikkönen twee dagen voor Kerst een zware emotionele klap geweest voor de anders zo koele Fin.

Kaj Lindstrom, de co piloot van Räikkönen en vroegere co piloot van viervoudig wereldkampioen Tommi Makinen, verklaarde in de Finse krant Italehti: “Sinds de dood van Kimi’s vader, liggen alle plannen voor 2011 voorlopig in de ijskast.”.

geschreven door Glenn Scheurs
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print