Raikkonen na ontgoochelende kwalificatie: “Ik begrijp het niet”

Voor Kimi Raikkonen was de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk een grote ontgoocheling.

Raikkonen was enorm teleurgesteld na zijn kwalificatie. De Fin vloog er tijdens het eerste deel van de kwalificatie immers al meteen uit. Op een opdrogende baan wist Raikkonen alleen beide Manor F1-bolides achter zich te houden. Raikkonen zelf begrijpt alvast niet waarom hij geen betere tijd wist neer te zetten.

“Ik weet echt niet wat er gebeurd is,” zei Raikkonen na afloop van de kwalificatie. “Er moet iets geweest zijn. Het resultaat is echter dat we niet in Q2 geraakt zijn.”

Toen men Raikkonen de vraag stelde of hij simpelweg te traag was, of dat er een technisch probleem was, reageerde Raikkonen erg kort: “Geen idee.”

Omwille van de gridpenalties voor beide rijders van McLaren-Honda en Red Bull wint Raikkonen morgen nog wel vier plaatsen op de startgrid. Raikkonen mag morgen dus van op de veertiende plaats vertrekken, maar ook daar wordt de Fin niet echt vrolijk van.

“Het is echt een verloren dag en dat zal ons morgen niet veel helpen,” blikt Raikkonen vooruit naar de race. “We zullen uiteraard ons uiterste best doen maar we hebben ons in een moeilijke situatie gebracht.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}