Raikkonen na vroegtijdige exit in Q2: “Dit maakt deel uit van het spel”

Kimi Raikkonen mocht na afloop van Q2 al uit zijn Ferrari stappen. Niet iets waarmee hij rekening had gehouden maar de ‘iceman’ bleef er koel bij.

Over wie de beslissing nam om wanneer op welke banden over te schakelen is de Fin duidelijk, dat was Ferrari. Maar met modder gooien doet hij niet.

“Ik kan overduidelijk de beslissing nemen maar in dergelijke omstandigheden doet het team dat. Zij kunnen immers zien wat al de anderen doen en vervolgens beslissen wat volgens hen het beste is,” zei Raikkonen over wie de beslissing nam om wanneer over te schakelen op andere banden. “Achteraf gezien kan je zeggen dat we het anders hadden moeten aanpakken maar het zou het resultaat van vandaag niet veranderd hebben. We moeten het in de toekomst beter zien te doen.”

“Mijn rondetijd was goed op het moment dat ik hem reed maar enkele seconden later was hij niet goed genoeg meer. Het werd steeds droger en de rondetijden werden steeds sneller. Het maakt allemaal deel uit van het spel. Soms heb je het bij het rechte eind en soms niet. Vandaag draaide alles rondom timing, erin slagen om je rondetijd te rijden alvorens de rode vlag boven werd gehaald. Zoiets kan je niet plannen. Soms ken je wat geluk, soms niet. Zo gaat het nu eenmaal,” besloot de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}