Raikkonen niet zeker van deelname aan GP van Korea

De rugproblemen van Kimi Raikkonen zorgen ervoor dat de Fin mogelijk forfait moet geven voor de Grote Prijs van Korea.
image
Het had niet veel gescheeld, of Kimi Raikkonen moest afgelopen weekend al verstek laten gaan voor de GP van Singapore, maar dankzij een inspuiting met cortisone kon de Fin toch rijden, en behaalde dankzij een knappe inhaalrace een mooie derde podiumplaats.

Raikkonen werd in Singapore behandeld door McLaren-dokter en landgenoot Aki Hintsa. “Ik ben blij dat we hem toch in een raceklare staat gekregen hebben.” vertelde Hintsa in Turun Sanomat. Volgens de Finse arts zorgde een beschadiging aan een aanhechting tussen een rib en de ruggengraat voor enorme pijn bij Raikkonen. De Lotus-rijder zelf kon ook nog niet bevestigen dat hij fit zal zijn voor de GP van Korea over twee weken. “Ik kan het niet met zekerheid zeggen, we zullen moeten afwachten.” aldus Raikkonen.

Heel wat doemdenkers linkten afgelopen weekend overigens de rugklachten van Raikkonen met de verzuurde relatie tussen hemzelf en Lotus. Die zou zodanig verslechterd zijn dat de Fin nog enkel via tekstberichten communiceert met zijn oversten, zo bericht Auto Motor und Sport. Ook de openheid waarmee Raikkonen met de pers sprak over het niet betalen van zijn salaris, werd hem niet in dank afgenomen.

“Dit verdienen wij niet.” reageerde teameigenaar Gerard Lopez op de uitspraken van de Fin. Ook hoofdingenieur Alan Permane zorgde er niet voor dat de doemdenkers ongelijk kregen. “Dit is natuurlijk goed voor het team en voor Kimi, maar als Romain geen problemen had gekend, dan had hij hem zeker verslagen. Het is goed dat we dat weten.” vertelde Permane.

Nog een pikant detail is dat Raikkonen het recht heeft om zich te onthouden van de resterende races, omdat Lotus door het niet betalen van zijn salaris in feite contractbreuk pleegt. Indien Raikkonen besluit om niet te starten, is normaal gezien Davide Valsecchi zijn vervanger.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}