Raikkonen wil winnaarsgevoel terug

Ferrari-rijder Kimi Raikkonen is erg blij te horen dat het nieuwe aerodynamische pakket voor de F60 veelbelovend is. De Finse rijder wist in 2007 nog wereldkampioen te worden maar kende in 2008 dan weer een eerder rampzalig seizoen. Wat 2009 betreft wordt het afwachten maar na vier races wist Raikkonen slechts één keer punten te behalen. Ondertussen is ook het behalen van een overwinning al meer dan een jaar geleden en daar moet volgens Raikkonen zelf dringend verandering in komen.
“Het is eigenlijk al iets meer dan een jaar geleden dat ik een zege behaalde. Ik behaalde in 2008 mijn laatste zege op het circuit van Barcelona omdat het ganse weekend al goed was. Ik behaalde de pole, de overwinning en de snelste ronde. Sindsdien kwam ik enkel nog dicht in de buurt en hoopte ik vooral op circuits als Montreal, Spa, en Magny-Cours. Men zegt dat een rijder zijn gevoel voor winnen niet kwijt kan spelen maar ik hoop dat ik het snel nog eens mag voelen”, aldus Raikkonen.

In Barcelona zal uiteraard ook Kimi Raikkonen een verbeterde versie van de F60 ter beschikking krijgen. Ook Ferrari zal gebruik maken van de voorheen in vraag gestelde diffusers maar dat geldt dan weer voor elke wagen op de grid in Barcelona. Toch heeft Raikkonen er een goed gevoel bij.

“Ik was enorm blij toen men mij vertelde dat het nieuwe aerodynamische pakket postieve data opleverde. Ik zal op vrijdag tijdens de vrije training met het nieuwe pakket rijden en dat zal volgens mij een leerzaam moment worden. We hebben in maart nog op Barcelona gereden maar het zal anders zijn als tijdens de tests. Ondertussen hebben vele teams ook weer vanalles aangepast aan hun wagens en kan de situatie anders worden. Het aerodynamische pakket zou me meer downforce moeten bezorgen dan in de vier eerdere races. De meeste teams komen met allerlei updates naar Barcelona en op dit moment kunnen we nog weinig zeggen. Afwachten wie het beste werk weet te leveren”, zo vertelde Raikkonen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023